Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cavalli wint Amstel Gold Race vrouwen

Zondag 10 april 2022

Elite men - De Amstel Gold Race voor vrouwen is gewonnen door Marta Cavalli. De Italiaanse renster van FDJ reed in de slotkilometers weg en profiteerde optimaal van een moment van twijfel bij de achtervolgsters.

Demi Vollering (tweede) en Annemiek van Vleuten (vierde) grepen net naast de prijzen.

Van Vleuten probeerde vroeg in de koers - op ruim zestig kilometer van de streep - al een keer een voorbeslissing te forceren. Ze kreeg Demi Vollering en Kasia Niewiadoma mee en later breidde de groep uit naar zeven, met ook Ellen van DIjk erbij. ''Ik had wel willen koersen, maar de anderen waren helaas minder enthousiast'' zei de renster van Trek-Segafredo er na afloop over.

Van Vleuten besloot haar pijlen te zetten op een ultieme uitval op de laatste beklimming van de Cauberg. Ze kreeg zes rensters mee, met weer Vollering en Niewiadoma, maar ook Mavia Gracia, Liane Lippert. Marta Cavalli en Ashleigh Moolman. ''Toen ik ging zitten, ging Cavalli aan. Het is een sterke renster en een goed moment'' concludeerde Van Vleuten na afloop. ''Ik had liever gehad dat een ander mijn aanval had geplaatst en dat ik kon profiteren. Maar ik krijg gewoon geen ruimte.''

Vollering was na afloop zeer ontgoocheld over een tweede tweede plek op rij. ''Ik had hier heel graag willen winnen. Voor mij voelt het alsof het mogelijk is deze mooie Nederlandse koers een keer te winnen. Ik was hier nu twee keer goed, maar ik grijp er opnieuw net naast. Zonde want je moet maar afwachten of die kans zich volgend jaar opnieuw voordoet, of je dan weer de goede vorm en goede benen te pakken hebt. Of ik mezelf iets kwalijk neem? Ik twijfelde heel even of ik Cavalli moest volgen, maar als ik dat had gedaan, had een ander geprofiteerd. Toen ze ging, wist ik eigenlijk direct dat we er een zware kluif aan zouden krijgen.''

Cavalli bezorgde de Italianen een nieuw wielersucces na de recente overwinningen van wereldkampioene Marta Bastianelli. ''In Italië staat een heel sterke nieuwe lichting op”, verklaarde Marta Cavalli op de persconferentie. “Vanaf de Olympische Spelen in Tokio zie je dat iedereen echte stappen heeft gezet en dat iedereen zich aan elkaar optrekt. Voorbij de Cauberg zag ik mijn kans, waarbij ik ook kon profiteren van de onderlinge rivaliteit. Ik heb al heel wat finales van belangrijke wedstrijden kunnen kleuren, maar de grote overwinning ontbrak nog steeds. Deze zege in de Amstel Gold Race is mijn eerste grote overwinning en een belangrijk moment in mijn loopbaan.”

 

Foto's: © Sportfoto

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl