Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van der Poel grijpt naast het podium in AGR

Zondag 10 april 2022

Elite men - Mathieu van der Poel behoorde ook in de Amstel Gold Race tot de sterksten, maar een zege en ook een podium zaten er niet in voor de Nederlander.

Na een vroege vlucht van Aaron Van Poucke, Owain Doull, Johan Jacobs, Emils Liepins, Ide Schelling en Luca Rastelli werd de finale door een selecte kopgroep betwist van twaalf renners. Hier reden twee renners uit weg in de finale. Daarachter werd (te) lang gewacht met een reactie, waardoor zij mochten sprinten voor de winst in Vilt. Het was oud-wereldkampioen Michal Kwiatkowski die op de streep nipt medevluchter Benoit Cosnefroid klopte. Daarachter reed Tiesj Benoot naar de derde stek. Van der Poel won de sprint vervolgens voor plek vier.

Na afloop berustte MVDP in zijn lot. ''Ineos was indrukwekkend en had het overwicht een beetje. Er werd veel naar elkaar gekeken. Op het einde was het moeilijk, k kan niet op alles reageren. De Amstel ligt me niet zo goed als de Ronde van Vlaanderen. Ik was zeker weer in orde en ik zat waar ik moest zitten. Maar het bracht me dit keer niet de winst.'' 

Kwiatkowski beleefde na afloop een roller coast aan emoties. Hij hoorde eerst dat hij verloren had, vervolgens werd hij toch tot winnaar uitgeroepen. ''We hadden altijd meer renners van voren. Ik moest het afmaken in de sprint. Er was wind tegen in de sprint. Daarom wachtte ik lang. Ik dacht even dat ik te lang gewacht had. Toen ik naast hem zat, versnelde hij nog een keer. Toen ze me vertelden dat ik verloren had, was dat echt een teleurstelling. Het ging ons alleen om de winst. Maar toen won ik toch de fotofinish, dat was superemotioneel voor mij. Niet alleen omdat ik toch won, maar ook omdat ik opnieuw winnen kan na een lastige start van het seizoen.''

Tom Dumoulin liet na afloop via zijn team weten: ''Het was superspeciaal. Hier keek ik al zes jaar naar uit. Vorig jaar was ik als gast aanwezig en zag ik hoe de koers van buiten beleefd werd. De ploeg heeft vandaag supergoed gereden, met Tiesj op het podium. We misten Wout natuurlijk, maar Tiesj heeft de Team Jumbo-Visma- kleuren goed laten zien. Voor mezelf was het een prima koers, maar nog niet op het niveau om echt de finale mee te kleuren. Dat was misschien ook niet te verwachten. Ik ben tevreden. Het was goed, alleen als je hier mee wilt doen voor de bovenste plekken moet je top zijn. Hopelijk komt er de komende weken nog een stapje bij. Morgen vertrek ik voor een hoogtestage en dan staat de Giro voor de deur. Daar kijk ik ook alweer naar uit.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl