Vollering soleert naar zege Brabantse Pijl

Woensdag 13 april 2022

Women - Demi Vollering heeft de Brabantse Pijl op haar naam geschreven. Juichte ze vorig jaar ten onrechte na een millimetersprint met Ruth Winder, nu soleerde de renster van SD Worx overtuigend naar de zege.

Samen met Pauliena Rooijakkers (Canyon-Sram) reed Vollering weg uit een groep met favorieten, om de Brabantse met Limburgse roots vervolgens in de slotomloop op de Moskesstraat af te schudden. Vervolgens reed de Zuid-Hollandse solo naar de winst.

Het is de eerste zege van het seizoen voor Vollering, die in de Amstel Gold Race en de Omloop Het Nieuwsblad tweede was. Vorig jaar won ze onder meer Luik-Bastenaken-Luik en La Course by le Tour. Ook werd ze Nederlands kampioene gravel.

"Het is lekker om zo te winnen. Ik wilde een andere tactiek uitproberen en daar was deze koers heel geschikt voor. Omdat ik goed kan finishen met een groepje na een zware wedstrijd, is dat vaak mijn koerstactiek. Maar nu heb ik laten zien dat ik het ook op een andere manier kan doen. Dat geeft me vertrouwen richting de volgende doelen.'' Dat zijn de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Rooijakkers werd op drie kilometer van de meet nog teruggehaald door een groepje achtervolgers. Die moest ze uiteindelijk laten lopen, ze werd zesde. Kasia Niewiadoma werd tweede, Lianne Lippert eindigde op een derde plek.

Eerder in de wedstrijd meldde Vollering zich ook al in een kopgroep van elf, met daarbij ook wereldkampioene e-racing Loes Adegeest.

Bij de mannen ging de zege naar de Amerikaan Magnus Sheffield, die weg reed uit een groep van zeven en Team INEOS een nieuwe zege bezorgde. Oud-winnaar Mathieu van der Poel (2019) liet de wedstrijd aan zich voorbij gaan. In de top 10 geen landgenoten vandaag.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl