Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Wereldkampioene van start in Omloop Borsele

Vrijdag 15 april 2022

Women - Het wielercomité van de EPZ Omloop van Borsele mag regerend wereldkampioene op de weg én in het veld, Zoe Bäckstedt verwelkomen in ‘s - Heerenhoek.

De 17 jarige Britse domineert de laatste tijd het junioren wielrennen met wereld-, en Europese titels op de weg en in het veld en diverse wereldrecords op de baan. 

Bäckstedt zal op 22, 23 en 24 april uitkomen voor de Britse selectie. Normaal komt Bäckstedt uit voor het het Belgische Acrog - Tormans, waar ze dus tot nog toe erg succesvol was. Zo werd ze vorig jaar in België wereldkampioen op de weg bij de junioren. Ze pakte enkele maanden later ook de wereldtitel in het veld. Bäckstedt geldt met al deze resultaten gelijk als dé topfavoriet voor de eindzege in de internationale wielerdriedaagse. 

Mocht ze de eindzege ook daadwerkelijk kunnen bemachtigen, dan kan ze gelijk voor een unicum zorgen in de geschiedenis van de EPZ Omloop van Borsele. Ze zou daarmee direct haar oudere zus Elynor Bäckstedt opvolgen als winnares. Elynor was in de laatst verreden editie van 2019 namelijk de sterkste. De gezusters Bäckstedt zijn overigens de dochters van oud prof wielrenners Magnus Bäckstedt en Megan Hughes. 

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl