Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Parijs-Roubaix is voor Van Baarle

Zondag 17 april 2022

Elite men - Dylan van Baarle heeft Parijs-Roubaix gewonnen. Op 20 kilometer van het einde reed de Nederlander weg bij drie medekoplopers Mohoric, Lampaert en Devriendt.

Daarachter hielden favorieten Wout van Aert en Mathieu van der Poel elkaar lang in een ijzeren greep. Van der Poel had geen superdag en toen Van Aert dat door had, trok hij in de tegenaanval met Kung en Stuyven.

Voorin moest Devriendt de anderen laten gaan en Lampaert sloeg tegen de grond. Van Aert, Kung en Devriendt sloten bij Mohoric aan, maar zij konden de koploper niet meer bedreigen.

Onlangs was Van Baarle tweede in de Ronde van Vlaanderen achter Mathieu van der Poel. Hij won Dwars door Vlaanderen en was Nederlands kampioen tijdrijden. De winst in de Hel van het Noorden is zijn grootste overwinning van zijn loopbaan.

''Het is ongelofelijk dat ik hier win. Toen ik de piste opdraaide, keek ik nog of er nog iemand aan kwam. Servais Knaven kwam net daarvoor bij me rijden, toen begon ik er in te geloven. Dit is een Monument en die wilde ik natuurlijk winnen. Tweede worden in de Ronde van Vlaanderen en winnen in Roubaix, ik heb er geen woorden voor. We waren als ploeg vanaf het begin gefocust om voorin te blijven. De andere teams moesten al vroeg in de achtervolging.''

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl