Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Strand Hagenes wordt prof bij Jumbo-Visma

Donderdag 21 april 2022

Elite men - Per Strand Hagenes maakt vanaf 2024 onderdeel uit van het World Tour-team van Team Jumbo-Visma.

De achttienjarige Noor is momenteel bezig aan zijn eerste seizoen in dienst van de opleidingsploeg van de Nederlandse wielerploeg en blijft, als onderdeel van zijn nieuwe verbintenis, ook in 2023 renner van Jumbo-Visma Development Team. Strand Hagenes tekent een contract tot en met 2026.

De regerend wereldkampioen bij de junioren is sinds 1 januari van dit jaar renner van Jumbo-Visma Development Team. Onlangs wist Strand Hagenes zijn neus nadrukkelijk aan het venster te steken door de slotetappe van Le Triptyque des Monts et Châteaux te winnen en als tweede te eindigen in het algemeen klassement. Daarnaast werd de jonge Noor afgelopen maandag derde in de Giro del Belvedere.

Sportief directeur Merijn Zeeman is erg verheugd om Strand Hagenes voor een langere periode vast te leggen bij Team Jumbo-Visma. “Na geweldig scoutingswerk van de staf van de opleidingsploeg gaat de opleiding van Per gestaag verder. Ons World Tour-team huisvest op dit moment meerdere sterren, maar we willen graag de nieuwe generatie kopmannen zelf opleiden. Per behoort tot de groep renners die de kans krijgt om tot dat niveau uit te groeien. Daar nemen we alle tijd voor, zodat hij rustig door kan groeien binnen zijn potentieel.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl