Backstedt wint en leidt in Borsele

Vrijdag 22 april 2022

Women - Zoe Backstedt is de eerste leidster in de EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen.

De Britse won de openingstijdrit van de UCI Nations Cup-manche, die nog tot en met zondag duurt. Ze bleef nummer twee Isabel Sharp bijna een halve seconde. Derde en beste Nederlandse werd Nienke Vinke, die twee jaar geleden Nederlands kampioene tijdrijden bij de junior-vrouwen was. 

Het is de eerste wegwedstrijd van het seizoen voor Backstedt, die vorig jaar wereldkampioene op de weg werd bij de junior-vrouwen en tweede was op de individuele tijdrit op het WK. Ook werd ze afgelopen winter op de Col du VAM Europees kampioene in het veld en eerder werd ze in Apeldoorn Europees kampioene op de baan.

De Britse Emily Meakin heeft in het Zeeuwse ’s-Heerenhoek de tijdrit van de EPZ Omloop van Borsele voor Elite-vrouwen op haar naam geschreven. De 33-jarige renster van AWOL O'Shea legde de 20,590 kilometer af in een besttijd van 28.24.15 minuten. De Française Audrey Cordon-Ragot (Trek-Segafredo) klokte in 28.38.19 de tweede tijd. Juliet Eickhof (Multum Accounts) uit Apeldoorn was op plaats drie in 28.56.85 de best geklasseerde Nederlandse. De tijdrit telt mee voor de nationale tijdritcompetitie.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl