Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

NC Glasgow: zilver Van Riessen en Havik

Vrijdag 22 april 2022

Track - Laurine van Riessen heeft bij de Nations Cup-manche in Glasgow zilver behaald op het onderdeel sprint.

De renster van BEAT Cycling reed een sterk toernooi maar moest in de eindstrijd de Canadese Kelsey Mitchell voor laten gaan.

Yoeri Havik werd in de afvalrace knap tweede achter Elia Viviani.

Op de openingsdag was er al goud (vrouwen) en brons (mannen) op de teamsprint voor Nederlandse renners.

"Ik ben heel tevreden met de races, het was een goede dag vandaag", blikte Van Riessen na afloop terug. "De tweehonderd was goed, maar zeker nog niet supersnel. Ik kwam goed in het toernooi en elke rit ging steeds beter eigenlijk. Het waren veel ritten op één dag, maar ik ben heel blij met het niveau. Zilver was echt het hoogst mogelijk vandaag, want Kelsey Mitchell was echt niet te kloppen." Van Riessen komt later dit weekend nog in actie bij de keirin. Deze staat gepland op zondag, waarin ze opnieuw de kleuren van BEAT zal verdedigen.

Ook Yoeri Havik mocht zich na afloop van de afvalkoers op het podium melden. Enkel wereldkampioen Elia Viviani wist Havik achter zich te houden, maar na lange tijd zonder wedstrijden op dit niveau was Havik zeker tevreden met het resultaat: "Tweede plek op de afvalling achter de wereldkampioen. Eigenlijk top gereden en zat niet heel veel meer in. Nu weer de batterijen opladen voor het omnium en de  koppelkoers."

Foto: © SportfotoEerder...

Track Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl