Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Julia Kopecky soleert naar zege in Borsele

Zaterdag 23 april 2022

Women - Julia Kopecky heeft de tweede rit van de EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen op haar naam geschreven. De renster van team NXTG U19 soleerde op de Kuipersdijk in ’s-Heerenhoek naar haar allereerste overwinning. De sprint van het peloton werd een prooi voor haar ploeggenote Nienke Veenhoven, die Babette van der Wolf (WV Schijndel) achter zich liet. 

‘’Ik had nog wat jus in de benen’’, straalde de 17-jarige winnares uit het Zuid-Hollandse Zoeterwoude-Rijndijk van oor tot oor. ‘’Het plan was te gaan voor de massasprint voor Nienke Veenhoven. Ik probeerde aan te vallen, weet dat ik snel ben in de bochten en toen ik na de bocht zag dat ik een gaatje had geslagen ben ik met nog zeven kilometer te gaan vol doorgegaan en heb het gehouden.’’

Nadat de rensters in de tweede etappe van de EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen UCI 2 om de Nations Cup het dorpje ’s-Heerenhoek hadden verlaten, voerde met name het Britse team onder aanvoering van wereldkampioene en klassementsleidster Zoë Backstedt het tempo dusdanig hoog op dat het peloton in diverse stukken brak. Na de schifting formeerde zich in de 72 kilometer lange rit door het zonnige, maar winderige Zeeland een kopgroep van circa dertig rensters. Terwijl Julia Kopecky met nog 7 kilometer voor de wielen aan haar stutten trok, haakten de achtervolgers aan bij de leidende groep. Julia Kopecky hield met de harde wind in de rug stand en mocht op de Kuipersdijk solerend haar feestje vieren.

‘’De koers werd al snel hard gemaakt, brak in twee stukken. Dus was het met die harde wind zaak om voorin te zitten en mee te draaien. Na de eerst ronde viel de rust in de groep, maar bleven we wel doordraaien. Toen het aan het eind van de laatste ronde stilviel was het moment om te gaan.’’ Julia Kopecky voorziet een mooie toekomst. ‘’Het is mijn eerste jaar bij NXTG. Ik hoop bij de ploeg progressie te maken en met kleine stapjes door te groeien naar de World Tour. Ik ga me nu eerste focussen op mijn examen en ga vervolgens de hele zomer doorkoersen’’, aldus de zesdejaars VWO-studente.

Tekst en foto's: Dan Rolandus

Uitslag 37e EPZ Omloop van Borsele voor junior-vrouwen: 1. Julia Kopecky (NXTG U19) 72 kilometer in 1.50.04 uur, 2. Nienke Veenhoven (NXTG) op 23 seconden), 3. Babette van der Wolf (WV Schijndel), 4. Lucia Garcia Munoz (Team Spanje), 5. Maurene Tregouet (Team Frankrijk), 6. Justyna Czapla (Team Duitsland), 7. Zoë Backstedt (Team Engeland), 8. Jade Lindthout (Team België), 9. Fleur Moors (Team België), 10. Carmen van der Veen (Watersley R&D Road Team). 

 

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl