Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oud-jurylid en -organisator Rein Zwart overleden

Woensdag 27 april 2022

National - Rein Zwart uit Heerenveen overleed zaterdag 23 april jl. Hij werd 85 jaar.

Zwart was tientallen jaren actief in de wieler- en schaatswereld als jurylid en organisator. In ijsstadion Thialf was hij jarenlang veiligheidscoördinator bij grote evenementen.

De Fries kwam in het begin van de jaren zestig in de vorige eeuw in de wielersport terecht. Van 1964 tot 1984 was hij voorzitter van Wielervereniging Olympia uit Heerenveen. Samen met zijn medebestuurders zette hij zijn schouders onder de organisatie van de klassiekers Ronde van Zuid-Friesland en de Koga Miyata Race. Als KNWU-jurylid maakte hij in 1966 zijn debuut in de ronde van Wolvega en groeide uit tot een gerenommeerd wedstrijdleider die in heel Nederland actief was. Zijn omvangrijke activiteiten in de wielersport waren ook de KNWU niet ontgaan. In 1990 na afloop van ‘zijn’ Ronde van Zuid-Friesland kreeg hij voor zijn verdiensten voor de wielersport het Zilveren Wiel uitgereikt.

Bij zijn afscheid als wedstrijdvoorzitter in het profcriterium van Surhuisterveen werd hij door de KNWU voor zijn hele wieleroeuvre beloond met het Gouden Wiel.

Bron: Wielercomité Surhuisterveen

 Eerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl