Van Vleuten breekt pols op training

Vrijdag 29 april 2022

Women - Annemiek van Vleuten heeft op training een polsbreuk opgelopen, zo meldt haar ploeg Movistar.

De kersverse winnares van Luik-Bastenaken-Luik moet daardoor waarschijnlijk de Spaanse wedstrijden in mei schrappen.

Na haar zege in Luik zou ze twee weken de fiets aan de kant zetten en vervolgens in het thuisland van Movistar enkele koersen rijden. De Giro en de Tour voor vrouwen in juli zouden niet in gevaar komen.

Van Vleuten liep de fractuur donderdag op en kon direct onder het mes in het Rijnstate ziekenhuis.

“Waar ik uitkeek naar twee weken super leuk chillen thuis, is dat plan in het water komen te vallen”, vertelt de renster teleurgesteld. “Ik was gisteren gezellig fietsen met mijn oud-ploeggenote Iris Slappendel. Daarbij ben ik heel ongelukkig ten val gekomen, waarbij ik mijn hele lichaamsgewicht op heb gevangen op mijn pols.”

Van Vleuten voelde direct dat het niet goed was en ze haar pols gebroken had. “Een operatie was noodzakelijk, ongeacht of ik wielrenster ben of niet. De breuk is niet zo gecompliceerd, maar wel noodzakelijk om te opereren. Ik ben daarbij weer in handen in het Rijnstate en daar ben ik blij mee. Gelukkig ken de mensen van het Rijnstate heel goed, maar ik weet wel dat ik in heel goede handen ben.”

Er gaat dus een streep door de komende wedstrijden, maar de verwachting is dat de olympisch kampioene tijdrijden snel haar trainingen weer op kan pakken. “Ik zou het Spaanse blok gaan koersen. Die moet ik wel van mijn agenda gaan halen. Qua herstel heeft het wel goede vooruitzichten. Het is alleen voor mijzelf heel vervelend dat ik lekker wilde genieten en ik nu door zoiets ongelukkigs in de lappenmand zit. Het gaat wel weer goed komen en ik heb er vertrouwen in dat ze in het Rijnstate ook meedenken, zodat ik ook geen trainingsachterstand oploop.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl