Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop Houtse Linies met internationaal veld

Vrijdag 06 mei 2022

Elite men - Na een onderbreking van twee wordt op zondag 22 mei de 34e omloop van de Houtse Linies verreden.

''Kasseispecialist Lars Hohman, rijdend voor Metec-Solarwatt, is de plaatselijk favoriet. Hidde Veenendaal uit Dongen (Metec-Solarwatt) is de andere kasseispecialist en dus ook kanshebber op de winst. Beide kleppers zijn lid van WV De Jonge Renner. De laatste editie (2019) werd overigens gewonnen door David Dekker, tegenwoordig professional bij Jumbo-Visma'' laat de organisatie met terechte trots weten.

De Houtse Linies is een typische koers voor kasseispecialisten. Scherprechter van de koers vormt de Dordrechtseweg met een kasseienstrook van 700m waar de renners 17 keer mee te maken krijgen. De wedstrijd kent 17 omlopen van 9 km, 153 km in totaal. De 23 deelnemende ploegen bestaan uit elk maximaal 6 renners en vallen in de categorie ‘Elite zonder contract/Beloften’.

Wielerverenging De Jonge Renners staat uiteraard ook zelf aan de start met de thuisploeg JEGG-DJR Academy. Verder staan er drie continentale teams, VolkerWessels Cycling Team, Allinq Continental Cycling Team en Metec - Solarwatt Continental Cyclingteam aan het vertrek. Door de deelname van DCR Cycling Team en KW Steeds Vooraan Kontich uit België en Team Sportforum uit Duitsland kent de Omloop van de Houtse Linies ook een internationale bezetting.

Voor de renners is er zoals vanouds kleed- en doucheruimte geregeld bij VV Madese Boys.  De start en finish zijn op de Houtse Heuvel in Den Hout. De wedstrijd start om 13 uur en de finish wordt verwacht om 16.50 uur. Tot slot worden bezoekers verzocht om gebruik te maken van de aangewezen parkeermogelijkheden en niet parkeren op de Houtse Heuvel, Eindsepad en Ruiterspoor.

Foto: © Sportfoto

 

 

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl