Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ronde van Overijssel voor Vermeltfoort

Zaterdag 07 mei 2022

Elite men - De Ronde van Overijssel heeft een zege opgeleverd voor Coen Vermeltfoort.

De renner van VolkerWessels bleef net buiten Rijssen, waar de finishlijn deze keer gelegd was,  Cameron Scott voor. Joren Bloem werd derde.

De Holterberg bleek voor enkele ploegen het sein om echt gas te gaan geven. Ondanks dat het tempo de hoogte in schoot, slaagde Justin Wolf erin te ontsnappen aan het voorjagende peloton. Hij hield het met twee medevluchters tot na Markelo vol. De Duitser won hiermee de Ben Wiggers Bokaal voor de strijdlustigste renner.

Een peloton van zo’n 70 wielrenners begon aan de drie lastige laatste rondes in Rijssen. Het werd een finale op hoge snelheid, waar het niemand lukte om te ontsnappen. Een massasprint hing al de hele dag in de lucht en een massasprint werd het.

Vermeltfoort boekte een zege die hoog op zijn verlanglijstje stond. ''Ik wil hier al lang deze koers winnen, het is immers mijn oude trainingsgebied, maar het lukte me steeds niet. Vandaag leek misschien een vrij tamme wedstrijd van buitenaf, maar op het laatst gaat het hier toch altijd doorwegen. In de sprint lieten er een paar mannen een gaatje vallen en ik moest daardoor van ver komen. Ik besloot het niet in één keer dicht te rijden, maar even te wachten en op 300 meter de kloof te dichten en de sprint aan te gaan. Ik voelde de nummer twee opkomen, maar ik kon het houden. Ik ben er heel blij mee. Het is niet zo dat ik alles al gewonnen heb, de Dorpenomloop Rucphen en de Omloop der Kempen staan ook nog hoog op mijn lijstje, maar ik mag er ondertussen wel heel tevreden mee zijn.''

Ook Joren Bloem was een tevreden mens in Rijssen. ''Ik begon niet al te fijn aan de wedstrijd met een valpartij in een bocht'' zei de renner van A Bloc wijzend naar zijn knie. ''Maar gelukkig had ik er geen last van. In de sprint waren de twee voorin echt te sterk, maar ik kwam gelukkig goed voorin uit de laatste bocht en kon het afmaken. Het is mijn eerste jaar op continentaal niveau, maar ik kan heel tevreden zijn over mijn vorm en mijn resultaten. Ik ben nog wat gerichter naar mijn doelen toe gaan werken en dat betaalt zich uit '' aldus de Gelderse renner die ook al op het podium van Olympia's Tour stond.

Hartthijs de Vries eindigde net buiten het podium.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl