Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Baak en Sintmaartensdijk naar de winst

Zaterdag 07 mei 2022

Elite men - Jord Baak zegevierde in de derde en laatste etappe van het H4A Beloften Weekend in het Zeeuwse Philippine en Roel van Sintmaartensdijk mocht zich in de Kasteelstraat als eindwinnaar van het tweedaagse evenement laten huldigen. Het feest was groot in het kamp van VolkerWessels.

Tekst: Dan Rolandus

Roel van Sintmaartensdijk gedijt kennelijk goed op de keien van Zeeuws-Vlaanderen, want naast de twee overwinningen in de Omloop van de Braakman won hij nu het eindklassement van het H4A Beloften Weekend. ‘’Ik had vooraf voor dit resultaat getekend’’, straalde de Zuidlander uit het team van VolkerWessels van oor tot oor. ‘’Bij de individuele tijdrit kwam ik zeventiende van een seconde tekort op Arno Claeys, maar nu pak ik de eindwinst. De wind en de kasseien maakten het tot een zware wedstrijd en dat ligt mij wel. Ik neem nu even rust, ga de batterij opladen en werk toe richting NK. Ik hoop bij het tijdrijden voor beloften en de wegwedstrijd een mooi resultaat neer te zetten.’’

Vroege vlucht

Na krap een half uur koers formeerde zich in de 140 kilometer lange rit, meetellend voor de U23 Road Series, een kopgroep van 23 koplopers waarvan er in de finale veertien coureurs overbleven. Luke Verburg (ABLOC), Mattanja Woets (Alinq), Len de Pauw (Cycling Vlaanderen), Luca de Meester, Michiel Nuytten (beiden EFC-L&R-AGS), Redmar Dijkman (John Deere), Liam Slock, Vincent van Hemelen (beiden Lotto Soudal), Lars Hohmann, Roan Konings, Tim Marsman, Axel van der Tuuk (allen Metec-Solarwatt p/b/ Mantel), Jord Baak en Roel van Sintmaartensdijk (beiden VolkerWessels). De leiders bouwden een voorsprong op van maximaal zo’n twee minuten. Met nog twee ronden te gaan pakte Roel van Sintmaartensdijk de bonussprint van 3 seconden voor Vincent van Hemelen (2 seconden). Bij het ingaan van de laatste ronde muisden Len de Pauw, Tim Marsman, Roel van Sintmaartensdijk, Liam Slock en Michiel Nuytten weg uit de groep. De vijf namen een voorsprong van vijftien seconden, maar Roel van Sintmaartensdijk nam met het pokerspel voor de overwinning toch een risico, toen de achtervolgers in de laatste 200 meter aansloten.

Jord Baak schoot vervolgens als een duveltje uit een doosje door langs het hele veld te schieten en zo voor de equipe van ploegleider Marco Riemen zijn eerste seizoenzege te behalen. ‘’Roel reed in de laatste ronde weg met een groepje en ik deed eigenlijk niet meer dan afstoppen. Ik werd vervolgens gebracht door drie man van de ploeg van Metec, dat vol op de kop aan het jagen was, terwijl ik rustig ben meegereden. Luke Verburg ging aan de andere kant van de weg uiteindelijk de sprint aan. Ik ben vol meegegaan, kon er vol gas omheen en heb vervolgens naar de meet alles gegeven en dat lukte. Deze overwinning is een mooie opsteker, want ik ben in 2020 geopereerd aan mijn liesslagader. Dit jaar wilde ik alles op alles zetten om het te laten slagen en heb nu de eerste stappen gezet met deze mooie overwinning. Nu nog een paar wedstrijden onder welke de ZLM-Tour en dan het NK. Dat het zo goed gaat met de ploeg heeft alles te maken met de sfeer. Iedereen werkt er keihard voor, heeft ook alles voor elkaar over’’, beschreef de 21-jarige inwoner uit Dronten de successtory van VolkerWessels.

Ploeggenoot Roel van Sintmaartensdijk (20) was na zijn overwinning in de Omloop van de Braakman content met zijn zege van het individuele eindklassement. ‘’Bij het ingaan van de laatste ronde hadden we met z’n vijven ineens een gat geslagen, Ik moest één man (Vincent van Hemelen van Lotto Soudal, DR) in de gaten houden en die zat er niet bij en die van Metec mocht niet meerijden omdat die met vier man (Lars Hohmann, Roan Konings, Tim Marsman, Axel van der Tuuk, DR) in de groep mee zaten. Ik bleef rijden voor de tijd. Helaas kwam het groepje nog net voor de meet terug, maar gelukkig kon mijn ploeggenoot Jord er met de winst vandoor gaan en ik met een vierde plaats het eindklassement mee naar huis nemen.’’ Tim Marsman won het punten- en het keienklassement. De Belg Vincent van Hemelen is leider van het U23 Road Series klassement. Het H4A Beloften Weekend wordt in 2023 verreden 21, 22 en 23 april.

Foto's: © Sportfoto - Oscar de Waele

Uitslag derde etappe H4A Beloften Weekend: 1. Jord Baak (Dronten, VolkerWessels), 2. Liam Slock (België), 3. Vincent van Hemelen (België), 4. Roel van Sintmaartensdijk (Zuidland, VolkerWessels), 5. Luca de Meester (België), 6. Roan Konings (Oudenbosch, Metec-Solarwatt p/b/ Mantel), 7. Michiel Nuytten (België), 8. Len de Pauw (België), 9. Luke Verburg (Schiedam, ABLOC), 10. Redmar Dijkman (John Deere). Individueel eindklassement: 1. Roel van Sintmaartensdijk. Sprintklassement: 1. Tim Marsman. Keienklassement: 1. Tim Marsman. 

 

 

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl