Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lemmen bovenop VolkerWessels-podium in Elsloo

Zondag 08 mei 2022

Elite men - De Ton Dolmans Trofee is gewonnen door Bart Lemmen.

De renner van VolkerWessels reed samen met ploeggenoot Peter Schulting mee naar de streep en zag de Overijsselnaar niet aandringen. Daan van Sintmaartensdijk won de sprint van de groep daarachter en is de nieuwe leider in de Schwalbe Topcompetitie. Daarmee stond het gehele podium vol met renners van VolkerWessels. Jelle Johannink werd vierde en was daarmee de beste clubrenner in de uitslag. Hij kreeg ook de Amysoft leiderstrui om de schouders, die hij overnam van Guillaume Visser.

De wedstrijd werd gekleurd door een lange ontsnapping van Jelte Boons (BEAT), maar op de gravelstrook met nog zestig kilometer te gaan werd hij tot de orde geroepen door een eerste groep. Hieruit reden Lemmen en Schulting weg. Hoewel hun marge zakte tot onder de twaalf seconden, wisten zij uit de greep van de achtervolgers te blijven. Aanvankelijk waren dat Johannink (Sensa-Kanjers voor Kanjers) Sintmaartensdijk (VolkerWessels), Jarno Gmelich Meijling (Monda-IJsselstreek), Jordy Bouts (BEAT) en Meindert Weulink (A Bloc), maar daar sloot in de slotfase een grote groep bij aan.

VolkerWessels won dit weekeinde ook al het H4A Beloftenweekend met Roel van Sintmaartensdijk en de Ronde van Overijssel met Coen Vermeltfoort.

''Toen Peter aanging, zat daar veel achter' vertelde Lemmen na afloop. ''Ik kon mee en samen hebben we het uiteindelijk kunnen klaren. We gingen achteraf misschien van iets te ver aan, want het lampje ging langzaam uit bij ons. Met name op de beklimmingen kwamen we met moeite boven, in de tussenstukken wisten we toch te realiseren dat we vooruit bleven. Ondertussen waren bij ons de rollen wel enigszins omgedraaid, ik trok de kar iets meer en Peter zei tegen me dat we moesten blijven rijden en dat ik mocht winnen. Een gebaar dat ik zeker waardeer.''

Peter Schulting: ''De eerste vijf minuten nadat ik aanviel, voelde ik me nog goed, maar daarna waren de rollen wel enigszins omgedraaid. Gelukkig konden we het wel volhouden tot de streep. Het loopt momenteel heel goed, zowel bij mezelf als het team. Er is weinig reden tot klagen.'' Schulting liet zijn thuiskoers de Ronde van Overijssel aan zich voorbij gaan. ''Ik heb die wedstrijd al zo vaak gereden en ben al die keren nooit in de buurt gekomen van de winst. Dus besloot ik alle kaarten te zetten op de Dolmans Trofee, omdat ik ervanuit ging dat ik hier eerder mijn neus aan het venster zou kunnen steken.'' Dat lukte de winnaar van de Olympia's Tour-rit naar de VAM-berg goed. 

1. Bart Lemmen (VolkerWessels), 2. Peter Schulting (VolkerWessels), 3. Daan van Sintmaartensdijk (Volkerwessels) 0.37, 4. Jelle Johannink (Sensa-Kanjers voor Kanjers), Jordy Bouts (BEAT), 6. Antti-Jussi Juntunen (Fin/A Bloc), 7. Jarno Gmelich Meijling (Monda-IJsselstreek), 8. Maikel Zijlaard (VolkerWessels), 9. Meindert Weulink (A Bloc), 10. Jordy Vermeulen (TWC De Kempen)

Foto's: © Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl