Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman mee op Etna, Dumoulin lost vroeg

Dinsdag 10 mei 2022

Elite men - Tom Dumoulin speelt voorlopig geen rol meer in het klassement van de Giro d'Italia. De Limburger van Jumbo-Visma loste als één van de eerste klassementsrenners, net als Vincenzo Nibali even later. Uiteindelijk verloor Dumoulin negen minuten.

''Mijn benen liepen eigenlijk al vol richting de klim. Ik heb net zo weinig antwoorden als jullie, mijn lichaam reageert niet zoals ik gewend ben. Ik heb net zo goed getraind als andere jaren, maar het komt er niet uit. Ik heb het antwoord ook niet. Een paar jaar geleden kwam ik met de eersten omhoog en nu niet. Dit moet ik even laten bezinken voordat ik nieuwe doelen kan stellen'' vertelde Dumoulin na afloop.

De zege ging naar Lennard Kamna, die overbleef uit een kopgroep waar ook Gijs Leemreize deel van uitmaakte. De Achterhoeker kwam als zesde en beste landgenoot over de streep.

In de groep met favorieten tekenden Thymen Arensman (DSM) en Wilco Kelderman (BORA-Hansgrohe) present. Kelderman is nu zesde in de rangschikking.

Mathieu van der Poel leverde als verwacht zijn roze trui in op de Etna, Juan Pedro Lopez is de nieuwe drager van het tricot.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl