Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nu Jakobsen aan het feest in Hongarije

Donderdag 12 mei 2022

Elite men - Na Olav Kooij won vandaag Fabio Jakobsen een massasprint in de Ronde van Hongarije.

Jakobsen bleef aan het einde van de tweede rit  Rudy Barbier (tweede) en Sasha Weemaes (derde) voor. ''We waren er na gisteren op gebrand om te winnen. Ik heb deze zege ook aan mijn ploeggenoten te danken die me door deze warme en snelle rit geloodst hebben. Ik voelde me goed, ondanks dat ik vier weken zonder competitie achter de rug heb.''

Olav Kooij had bijzonder veel pech. De klassementsleider en ritwinnaar van gisteren kwam ten val. Zijn ploegleider Robert Wagner was als een van de eersten bij de onfortuinlijke Kooij. “Olav heeft een diepe snijwond aan de binnenkant van zijn kuit, die is gehecht. Verder lijkt hij oké, zo geeft hij ook zelf aan.”

Tot de valpartij leek alles goed te gaan voor Team Jumbo-Visma. “In de wedstrijd zelf verliep alles volgens plan. Owen Geleijn heeft in het begin van de wedstrijd mede gecontroleerd. Daarna waren we op de afspraak. We wisten dat het in waaiers zou breken en we zaten vervolgens met vijf man mee. Dat was heel sterk van de mannen. Alles ging goed tot zeshonderd meter van de streep. Onze renners konden geen kant op toen er iemand voor hen viel. Mick en David lagen er ook bij. Zij hebben veel geluk gehad, want dat had ook anders af kunnen lopen. We gaan nu resetten en kijken wat er sportief nog in zit voor de komende dagen”

 

 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl