Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Speciale Nederlandse leiderstrui in Vuelta

Vrijdag 13 mei 2022

Elite men - Over 100 dagen start La Vuelta, één van de grootste wielerevenementen ter wereld, in Nederland. Om de start van de campagne met zeer veel activiteiten te lanceren, bracht een peloton onder leiding van Joop Zoetemelk een unieke rode trui van Breda, via ’s-Hertogenbosch naar Utrecht.

De rode trui die door de laatste Nederlandse winnaar van de Vuelta aan Burgemeester Sharon Dijksma werd overhandigd is in meerdere opzichten uniek. Ontworpen door Mattijs van Bergen, bevat hij de beeldmerken van de betrokken steden (Breda, ’s-Hertogenbosch en Utrecht) en provincies (Utrecht en Noord-Brabant). De leider in het algemeen klassement van de Vuelta zal op Nederlandse bodem deze trui dragen. Het is voor het eerst in de historie van het wielrennen dat er speciaal voor een gastland een eigen leiderstrui wordt ontworpen en gebruikt.

Joop Zoetemelk, de laatste Nederlandse Vuelta winnaar: “Het was een mooie dag, met veel activiteiten. Het was eervol om het peloton aan te mogen voeren en deze speciale trui te kunnen overhandigen.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl