Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deelnemersveld ZLM Tour grotendeels bekend

Vrijdag 13 mei 2022

Elite men - Het deelnemersveld van de ZLM Tour is bijna compleet: 17 van de 18 teams zijn inmiddels vastgelegd. De ZLM Tour, onderdeel van de UCI ProSeries, die van 8 tot en met 12 juni wordt verreden, kent dit jaar opnieuw een sterk rennersveld met diverse WorldTour ploegen.

Onder andere de topteams Team Jumbo-Visma, Ineos-Grenadiers en Team DSM komen met een sterk team aan de start. Daarnaast verschijnt een Nederlandse selectie aan het vertrek met bekende renners uit de WorldTour. De selectie van Team Jumbo-Visma voor de ZLM Tour is al bekend. De ploeg start met titelverdediger Mike Teunissen, sprintkanon Olav Kooij, hardrijders Jos van Emden en Nathan van Hooijdonck en de Zeeuwse toptalenten Mick en Tim van Dijke.

Ook Ineos-Grenadiers verschijnt met een ijzersterk team aan het vertrek. De Italiaanse sprintbom Elia Viviani voert de Britse formatie aan. Hij kan rekenen op de steun van Brabantse Pijl winnaar Magnus Sheffield, klassiekerspecialist Ben Turner, Kampioen van Australië Luke Plapp, het Duitse talent Kim Heiduk en de ervaren routinier Cameron Wurf. Team DSM gaat met onder andere routinier John Degenkolb en sprinter Sam Welsford op zoek naar ritzeges.

Ook zeker is dat er een Nederlandse nationale selectie in het oranje zal deelnemen aan de ZLM Tour met renners uit de World Tour. Voor TeamNL starten onder meer Niki Terpstra en oud-ZLM Tour-winnaar Sebastian Langeveld. Daarnaast hebben diverse UCI ProTeams hun komst toegezegd, zoals Alpecin-Fenix, Sport Vlaanderen-Baloise, Bingoal Pauwels Sauces, het Spaanse Burgos-BH en het Amerikaanse Human Powered Health. Het rennersveld bestaat verder uit de Continental Teams: ABLOC Cycling Team, Beat Cycling, METEC-Solarwatt P/B Mantel, VolkerWessels Cycling Team, RIWAL Cycling Team, Bike Aid, Tarteletto - Isorex en Allinq Continental Cycling Team.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl