Vollering klopt Rooijakkers en wint in Itzulia Women

Vrijdag 13 mei 2022

Women - Demi Vollering heeft de eerste rit van de Itzulia Women gewonnen. In Labastida rekende ze in de sprint gedecideerd af met Pauliena Rooijakkers.

Daarmee is de renster van SD Worx de eerste leidster in de ronde. In deze etappe werden veel tegenstandsters al op minimaal veertig tellen achterstand gereden. Behalve de twee Nederlandse vrouwen hield ook Kristen Faulkner de schade beperkt.

Er wordt drie dagen gekoerst in deze etappewedstrijd uit de UCI Women's WorldTour.

Op 20 kilometer van het einde kwam alles opnieuw samen, waarna Kristen Faulkner wist weg te rijden. Alleen Demi Vollering en Pauliena Rooijakkers konden nog de aansluiting maken, waarna er goed werd samen gewerkt en de kopgroep een voorsprong van 41 seconden uitbouwde op het peloton. “De samenwerking verliep vlot. Met Pauliena is het fijn om een ontsnapping op te zetten, ze draait altijd goed mee. Ik had verwacht dat ze er een lange sprint van zou proberen maken om het extra lastig te maken, maar ik hield het hoofd net cool. Gelukkig wist ik haar versnelling meteen te beantwoorden.”

Op de steile strook tot twintig procent trok Vollering vervolgens vol door. “De finish lag me perfect. Dit is een gave wedstrijd, het is echt lastig, maar dat vind ik net cool. Dat ik nu nog meer favoriet ben voor de eindzege? Dat maakt me niet uit. Ik kijk ernaar uit om de leiderstrui morgen te dragen.

BESTEL IN DE VOORVERKOOP KAMPIOENES OP DE FIETS OVER DE MEEST SUCCESVOLLE GENERATIE WIELRENSTERS  UIT NL

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl