Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bouwman grijpt bergtrui en dagwinst in Giro

Vrijdag 13 mei 2022

Elite men - De zevende etappe van de Giro d'Italia leverde een Nederlands dagje op. In een kopgroep van zeven waren Tom Dumoulin, Koen Bouwman (Jumbo-Visma), Bauke Mollema (Trek-Segafredo) en Wout Poels (Bahrain) vertegenwoordigd.

Richting de finishlijn in Potenza bleven eerst vier renners over (met Dumoulin, Bouwman en Mollema), later werden dat er drie, zonder Dumoulin en met de Italiaan Davide Formolo.

Mollema probeerde de anderen een aantal keren met een demarrage te verschalken, maar Formolo en Bouwman gaven geen krimp. Dumoulin kwam in de laatste drie kilometer opnieuw aansluiten en nam de leiding van de vier mannen op kop. Het was vervolgens Bouwman die met overtuiging de winst pakte voor Mollema en Formolo.

Bouwman had zich onderweg al verzekerd van de bergtrui. Met zijn optreden en dat van Dumoulin kreeg de Giro d'Italia van Jumbo-Visma vandaag opnieuw kleur op de wangen.

''Ik kan het niet geloven. Het was een zware dag. Tom deed prima werk richting de finish. Ik had vertrouwen dat ik het kon afmaken. Het was steiler dan ik dacht. Maar ik voelde bij het aangaan dat er nog veel op zat, ik kon direct een kloof slaan. Onze klassementsrenners hadden tijd verloren richting de Etna, we wilden meer op dagzeges inzetten. De eerste keer is het dan ook nog direct raak.''

Mollema legde zich sportief neer bij de tweede plek. ''Ik wist dat het moeilijk zou worden in de sprint tegen Koen, hij was uiteindelijk te sterk.'' Dumoulin had veel reden om te lachen. ''Ik zat eigenlijk toevallig mee. Ik ben heel blij voor Koen, hij verdient dit zo.''

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl