ZLM Omloop der Kempen voor Barbieri

Zaterdag 14 mei 2022

Women - De ZLM Omloop der Kempen is gewonnen door Rachele Barbieri.

In de sprint bleef de Italiaanse Sofie van Rooijen van Parkhotel voor. De wedstrijd telt mee voor de KNWU Topcompetitie. Nina Kessler eindigde als derde.

De wedstrijd kende een aantal aanvallers, maar die hielden geen stand. Claudia Jongerius van Bingoal-Chevalmeire nam vijftig seconden en ook Sarah van de Vel en Lisa van Helvoirt reden geruime tijd vooruit. In de slotfase probeerde Yuli van der Molen het nog namens NXTG, maar ook zij kreeg de ruimte niet.

In de sprint won Barbieri uiteindelijk afgetekend. ''Een welkome zege voor mij en het team'' liet de Italiaanse van Liv Racing Xstra optekenen na afloop. ''We hebben een periode gehad waarin het geluk niet altijd mee zat. Maar met deze zege zijn we aan een nieuw hoofdstuk begonnen. We kwamen hier voor een sprint en ik kwam om te winnen. Heel mooi dat het gelukt is. Het team heeft goed gewerkt vandaag en Amber van der Hulst heeft goed werk verzet in de lead-out. We zijn een goed team. Er komen ook kansen voor haar.'' Barbieri won eerder ook een rit in de Bloeizone Fryslan Tour.

Van Rooijen lachte breeduit na afloop. ''Ik denk dat het geen schande is om tweede te worden achter deze winnares. We zouden vandaag voor mijn sprint gaan en ik ben blij dat ik dat vertrouwen kon belonen met een tweede plaats. Als je heel eerlijk bent, heeft winnen er niet ingezeten, Rachele won afgetekend. Dit seizoen wil ik me graag in dit soort wedstrijden tonen, de Luba Classic is ook een dergelijke koers waar ik er wil staan dit jaar. Voor dit seizoen zijn dat mooie doelen. Ik ben heel blij dat dit gelukt is.''

Nina Kessler - uitkomend voor een nationale ploeg, gesponsord door Belisol - werd derde. ''Ik hoorde voor de wedstrijd dat ik hier tien jaar geleden ook al op het podium stond. Ik geloof niet dat ik het nog tien jaar ga volhouden. Maar ik  rijd hier graag.''

Foto's: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl