Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vollering blijft ongeslagen in Baskenland

Zondag 15 mei 2022

Women - Demi Vollering heeft de derde etappe van de Itzulia Women gewonnen. In San Sebastian bleef de renster van SD Worx ongeslagen.

Eerder won Vollering rit 1 en 2. Als winnares in het eindklassement blijft ze Pauliena Rooijakkers voor.

Op de laatste beklimming legde Ashleigh Moolman-Pasio een hoog tempo op, waardoor de koplopers werden terug gehaald. In de laatste steile kilometer draaide Demi Vollering het gaspedaal open. Ze sloeg een gat en niemand wist haar nog terug te halen. 

“Ik voelde dat ik nog wat over had. Ik was eigenlijk aan het wachten tot één van mijn ploeggenotes zou gaan, maar ik voelde aan dat het nu of nooit was. Dus gokte ik erop. Lukte het niet, was het een mooie opportuniteit voor één van mijn teamgenotes om te proberen. Maar ik sloeg meteen een gat. “Nu alleen nog bergaf en dan ben ik er”, schoot er door mijn hoofd. Ik heb alle gegeven, maar het was heel lastig. Toen ik hoorde dat ik slechts 14 seconden had, wist ik dat ik er alles moest uitpersen om het tot de finish te houden. Ik ging full gass.”

Niemand greep ze nog terug, waardoor Vollering haar hattrick vervolledigde. Winst in drie etappes in even veel dagen. “Dit is iets wat ik van mijn bucket list kan schrappen. We waren hier slechts met vier rensters, maar wel vier ijzersterke klimmers. Deze wedstrijd was op ons lijf geschreven met al die beklimmingen. Dat ik hier win, is dankzij mijn ploeggenotes. Het is heel cool om deze race als eerste ooit te winnen. Het geeft heel veel vertrouwen voor de Tour de France”, besluit ze.

Demi Vollering won niet alleen het algemeen klassement, maar ook de puntenrangschikking. Niamh Fisher-Black won het jongerenklassement en Team SD Worx was ook de beste in de ploegenrangschikking.

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl