Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Omloop der Kempen voor Roel Van Sintmaartensdijk

Zondag 15 mei 2022

Elite men - De Simac Omloop der Kempen is gewonnen door Roel van Sintmaartensdijk. De renner van VolkerWesssels versloeg medevluchter Arne Peters van Allinq in de sprint.

Daan van Sintmaartensdijk won de sprint voor de derde plek voor Coen Vemeltfoort. Daarmee had VolkerWessels weer drie man van voren in de uitslag.

Peters en Van Sintmaartensdijk reden in de lokale lussen rond Veldhoven weg bij hun medevluchter Anti-Jussi Juntunen (A Bloc), Victor Broex (Metec-Solarwatt) en Martin Alexander Salmon (Team Sportforum).

Hoewel met name BEAT Cycling probeerde de boel weer bijeen te brengen voor hun sprinter Matthijs Buchli, hielden de koplopers stand.

Peters zat ook al mee in een eerdere kopgroep van zes. Toen samen met Jesper Rasch, Jaap Roelen, Martijn Rasenberg, Chiel Schulten, Stan Godrie en Bert-Jan Lindeman.

In de finale reed Van Sintmaartensdijk weg. Peters volgde. ''VolkerWessels kon natuurlijk een spel spelen met Coen Vermeltfoort erachter. Roel reed niet meer mee en reed toen weg. Ik had het op tijd door en kon mee. Toen ik in de slotfase zag dat VolkerWessels vol op kop reed, ben ik maar voluit naar de streep gereden. We hadden in de massasprint geen zekerheid op een topklassering en nu hebben we in ieder geval podium. Natuurlijk hoop je nog te winnen, maar toen Roel aanging, wist ik eigenlijk al hoe laat het was. Hij sloeg direct een gat en was gewoon te snel voor mij.''

Roel van Sintmaartensdijk verklapte dat men eigenlijk in de sprint voor zijn broer Daan wilde gaan. ''Maar als het kansrijk was, mocht ik zelf ook gaan. In de finale mocht het ook weer bij elkaar komen, maar het is mooi dat ik het zo kon afmaken. De volgende wedstrijd rijd ik niet vanwege de ZLM Tour, maar we kunnen de trui hopelijk sowieso in de ploeg houden. Er staan meer renners van voren.'' 

Foto: © Sportfoto

1.Roel van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) 4.18.32, 2. Arne Peters (Allinq Continental Cyclingteam), 3. Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels) 0.05, 4. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels), 5. Roy Hoogendoorn (Willebrord WV), 6. Stan Godrie (Tempo-Hoppenbrouwers), Tim Bierkens (Allinq Continental Cyclingteam), 8. Jesper Rasch (A Bloc), 9. Jos Koop (TWC De Kempen), 10. Delona Swenne (Jan van Arckel), 11. Jasper de Laat (TWC De Kempen), 12. Dennis van der Horst (Allinq), 13. Julius Dommick (Sportforum), 14. Jasper Schouten (Allinq), 15. Klaas Groenen (Tempo-Hoppenbrouwers)Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl