Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kai Reus vertrekt naar Parkhotel Valkenburg

Donderdag 24 oktober 2013

Elite men - Kai Reus verlaat De Rijke-Shanks voor de eveneens continentale Parkhotel Valkenburg-formatie. Bij deze ploeg komt de voormalig wereldkampioen bij de junioren (2003 Hamilton) weer onder de vleugels van zijn ploegleider Paul Tabak.

De ploeg verlengde tegelijkertijd de contracten met Rudy Vriend en Jenning Huizenga met een jaar.

Afscheid in harmonie

Reus neemt in volle harmonie afscheid van De Rijke/Shanks. "Ik heb het daar het afgelopen jaar prima naar mijn zin gehad. De Rijke/Shanks is een goed georganiseerde ploeg, maar ik zie een betere samenwerking met ParkhotelValkenburg. Dat komt omdat ik ploegleider Paul Tabak al jaren ken. Hij is namelijk de man die mij opving bij de club toen ik voor het eerst wedstrijden ging fietsen op mijn zeventiende jaar. Mentor en leerling komen weer bijeen kun je wel zeggen. Ik wil komend seizoen alles op alles zetten om te laten zien dat ik nog op het hoogste niveau kan meestrijden." Kai Reus, 28 inmiddels, is nog steeds ambitieus en vastbesloten zijn carrière een succesvol vervolg te geven. "Ik heb goede mensen om me heen die me positief begeleiden in de richting van een succesvolle comeback. Ik ben weer fit en scherp."

Marathons en NK Derny

Deze winter rijdt Reus schaatsmarathons in de landelijke B-groep en rijdt op 8 december zijn laatste wedstrijd voor het team De Rijke/Shanks. Die laatste wedstrijd is het NK derny in het Velodrome te Amsterdam. Vorig jaar eindigde Reus in datzelfde kampioenschap als tweede. Direct na dit kampioenschap gaat hij op trainingskamp ter voorbereiding op het seizoen 2014.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl