Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ploeg Van der Poel onder nieuwe naam naar WorldTour

Maandag 16 mei 2022

Elite men - UCI ProTeam Alpecin-Fenix van kopman Mathieu van der Poel zal vanaf 1 juli 2022 door het leven gaan als Alpecin-Deceuninck. 

Deceuninck, sinds 1 januari aan boord als sponsor van de ploeg, neemt vanaf de Tour de fakkel over van Fenix, dat op zijn beurt de positie van Deceuninck op de broek overneemt.  Deceuninck wordt naast Alpecin tweede naampartner van de Belgische wielerformatie en gaat een verbintenis aan tot eind 2025. Ook de overeenkomsten met Alpecin en Canyon lopen tot eind 2025. 

Hiermee is het team klaar voor de volgende stap: een WorldTour-licentie voor 2023-2025.  De ploegleiding laat weten: ''Onze horizon rijkt nu tot en met 2025 en we kunnen opnieuw stappen zetten. Het budget stijgt richting  volgend jaar en dat is nodig om competitief te blijven enerzijds en verder te verbeteren anderzijds. We willen – en moeten – nog meer professionaliseren en de basis van ons succes verbreden. We staan nummer 9 op de driejaarlijkse teamranking en we zullen de daaraan gekoppelde World Tour-licentie ook aanvaarden. Het is een grote voldoening dat we deze stap kunnen zetten met onze huidige partners. In een open  overleg is deze nieuwe setting tot stand gekomen, vanuit een gedeelde doelstelling: de sportieve successen van de afgelopen jaren herhalen en het team versterken om zo nieuwe doelstellingen na te streven.”

Foto: AlpecinEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl