Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Grmay klopt Van der Poel in Jesi

Dinsdag 17 mei 2022

Elite men - Na de rustdag wachtte de renners in de Giro d'Italia een rit met een lastige finale richting Jesi.

Er bleef een select gezelschap over in deze tiende rit, waarin Mathieu van der Poel op vijf kilometer van de aankomst ten aanval trok. De voormalig ritwinnaar en roze truidrager kreeg de ruimte niet.

In de sprint gaf de kopman van Alpecin-Fenix goed partij aan Grmay, maar de Afrikaan van Intermarché-Wanty-Gobert hield stand en won de rit.

Ook Wilco Kelderman (vierde) en Koen Bouwman (zesde) eindigden van voren in deze rit. Sam Oomen, Gijs Leemreize en Thymen Arensman hielden ook stand in dit selecte gezelschap.

Van der Poel feliciteerde na afloop zijn opponent. ''Ik kwam zeker een fiets tekort. Het was een lastige wedstrijd.'' De aanloop was al niet ideaal. ''De nylon kous waar we de ijsblokjes in steken was uit mijn shirt gevallen en in mijn derailleur blijven steken. Toen moest ik van fiets wisselen en een stevige achtervolging rijden om terug te komen. Maar ik denk dat het vooral mijn aanval op het einde was die me nekte. De afdaling zag er op papier lastiger en technischer uit, daar wilde ik me op richten, maar dat pakte in de praktijk anders uit. Vervolgens werd ik in de sprint wel op waarde geklopt.''

Foto: © Sportfoto

\Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl