Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Leemreize toont zich in Giro d'Italia

Donderdag 19 mei 2022

Elite men - Gijs Leemreize heeft zich in de twaalfde rit van de Giro d'Italia laten opmerken. De Achterhoeker uit de formatie Jumbo-Visma sprintte voor de winst in de straten van Genua. Hij werd uiteindelijk derde achter de Italianen Oldani en Rota.

Deze drie man ontsnapten uit een omvangrijke kopgroep met maar liefst zes Nederlanders. Leemreizes ploeggenoot Pascal Eenkhoorn zat mee, net als Bauke Mollema (Trek-Segafredo), Wilco Kelderman (BORA-Hansgrohe) en het Alpecin-duo Mathieu van der Poel en Oscar Riesebeek. De laatste twee mogen vanavond toch aan de sprankelende wijn dankzij de ritzege van hun ploeggenoot. Mollema was vierde, Kelderman zesde.

Leemreize probeerde vanuit de laatste bocht de anderen te verrassen, maar de Italianen lieten zich niet intimideren. Ook niet toen de Nederlander de sprint al vroeg aanzette. Toch was hij tevreden. ''Het was een mooie dag. Ik wist als ik met die twee naar de finish reed, dat het lastig zou worden. Maar ik kon ook niet pokeren omdat de groep erachter op veertig seconden zat. Toen ik aanging, hoopte ik dat ze naar elkaar keken. Dan wordt het met mijn sprint heel moeilijk om te winnen.''

Kelderman steeg dankzij zijn deelname aan de vlucht van de dag fiks in het algemeen klassement. Hij staat nu dertiende op 2.51 van de roze trui. Toch blijft de insteek bij hem om op ritsucces te gaan.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl