Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Veenendaal-Veenendaal voor Verhulst

Vrijdag 20 mei 2022

Women - Veenendaal-Veenendaal voor vrouwen heeft een zege opgeleverd voor Gladys Verhulst, die medevluchter Karlijn Swinkels klopte. Barbieri werd derde.

De twee reden al in de tweede grote ronde weg uit het peloton. Er kwam een tegenaanval uit het peloton, waar ondertussen Liv Racing het werk opknapte voor Barbieri. In de stromende regen hielden de twee echter stand, Swinkels ging van ver aan, maar de Française troefde haar gedecideerd af in Veenendaal.

''Natuurlijk had ik hier willen winnen'' erkende Swinkels na afloop. ''Ik had er ook vertrouwen in dat het zou kunnen lukken. Maar ik ging de sprint van ver af aan en voelde me toch wat verkrampen op het laatst. Het was een eerlijke strijd en een eerlijke sprint en uiteindelijk was ze gewoon sneller. Ik ben blij met het vertrouwen van de ploeg die ik kreeg en had dat graag willen bekronen. Maar uiteindelijk ben ik toch ook trots op mijn prestatie van de dag en mijn podiumplaats. We hebben ons laten zien.''

Barbieri baalde, maar ze kon haar drie (!) ploeggenoten weinig verwijten, zij namen de achtervolging voor hun rekening. Dit keer was het niet de zege - zoals in De Kempen - maar de derde plek die dat opleverde. De renster van Liv klopte Danique Braam en Marianne Vos in de sprint.

Eerder in de wedstrijd was er een kopgroep met onder anderen Ceylin del Carmen Alvarado, Danique Braam, Teuntje Beekhuis en Riejanne Markus.

Foto: © CyclingOnline.nl Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl