Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Aanval Nederlands duo strandt in Giro

Vrijdag 20 mei 2022

Elite men - Een aanval van vier koplopers strandde vandaag in de slotkilometer van de Giro-etappe. Het was Arnaud Demare die won.

Pascal Eenkhoorn en Julius van den Berg moesten het lijdzaam toezien na een lange vlucht.

Onder aanvoering van de sprintersploegen werd het gat langzaam maar zeker gedicht, maar door de goede samenwerking in de kopgroep moest het peloton alle zeilen bijzetten om de vluchters in te rekenen. Het kwartet leek zelfs de beste papieren te hebben om te strijden voor de ritzege, maar op driehonderd meter van de aankomst was de samensmelting alsnog een feit.

"Ik heb continu gedacht dat we het gingen redden. Het is jammer dat het in de laatste kilometer stukloopt”, aldus Eenkhoorn na afloop van de etappe. "Het was een redelijk lastige finale, waarin het de hele tijd iets omhoog liep. Ik weet niet of de benen bij de anderen leegliepen, maar in de laatste kilometers verliep de samenwerking niet meer zo goed."

Eenkhoorn was in de kopgroep één van de gangmakers. "Toen we met z’n vijven vooruit waren, zei ik gelijk: we moeten het verschil maken op de klim en vanaf dan de voorsprong verdedigen. Daarna was het heel lang naar beneden en omdat we de wind in onze rug hadden, ging dat heel goed. We hielden goed stand, maar jammer genoeg was het net niet genoeg."

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl