Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin en Bol stappen uit de Giro

Zaterdag 21 mei 2022

Elite men - Tom Dumoulin heeft de Giro d'Italia verlaten. De Limburger van Jumbo-Visma stapte onderweg af.

Volgens zijn werkgever kampte hij al enkele dagen met lichamelijke klachten. Dumoulin begon sterk aan de ronde die hij in 2017 won. Hij was derde in de tijdrit in Hongarije. In de door Koen Bouwman gewonnen zevende rit, steunde Dumoulin zijn ploeggenoot in de finale. In het klassement speelde hij sinds de eerste bergrit op de Etna geen rol van betekenis meer.

“De tank is leeg. Ik weet op dit moment niet zo goed wat ik er over kan zeggen”, vertelt Dumoulin aangeslagen. “Dit is ontzettend balen. Ik kan geen vermogen wegtrappen zonder dat het pijn doet. De vorm is er simpelweg niet. Ik heb op dit moment geen antwoord op de vraag waar dat aan ligt.”

Dumoulin ondervond gaandeweg de afgelopen twee weken dat hij niet in staat was het beste uit zichzelf te halen. “Ik merkte dat ik niet beschikte over de beste benen in deze Giro. Desondanks was ik er op gesteld deze ronde uit te rijden en samen met de rest van de ploeg te finishen in Verona. Ik wilde zo op zijn minst de nodige wedstrijdkilometers in de benen krijgen. Ik pepte mezelf iedere ochtend op om er het beste van te maken, maar dat lukt me simpelweg niet. Het lijf is momenteel op.”

Cees Bol van Team DSM heeft zijn ronde er ook opzitten. De sprinter klaagde over vermoeidheid. Hij was dertiende in de derde rit in de Giro.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl