Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

In Veenendaal wint Groenewegen

Zaterdag 21 mei 2022

Elite men - Veenendaal-Veenendaal is gewonnen door Dylan Groenewegen. De renner van BikeExchange bleef Gerben Thijssen en Arnaud de Lie voor.

Het was de vierde zege in Veenendaal. ''Hier boekte ik ooit mijn eerste profzege. Daardoor, maar ook omdat ik graag voor eigen publiek rijd, koers ik hier graag. We reden hier niet met onze vaste sprinttrein, veel van die jongens doen nu een trainingskamp. We moesten ook veel werk verrichten onderweg, maar Kaden Groves zette me af in de trein van Intermarché, ik kon op tweehonderd meter aangaan en toen kon ik het afmaken. Het is altijd een hectische koers en een sprint is altijd onvoorspelbaar, des te meer voldoening geeft het om te winnen.''

Een kopgroep van vijf kleurde de koers. Daarbij vier Nederlanders uit continentale teams Stijn Appel (A Bloc), Sven Burger (BEAT), Tim Marsman (Metec-Solarwatt) en Rick Pluimers (Jumbo-Visma). Zonder Burger gingen de vluchters de finale in rond Veenendaal. Stijn Appel hield uiteindelijk de prijs voor de strijdlust over aan zijn aanvalslust.

Foto: © CyclingOnline.nl

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl