Vollering wint nu ook in Burgos

Zondag 22 mei 2022

Women - Demi Vollering heeft de  slotrit van de Ronde van Burgos op haar naam geschreven.  In het eindklassement werd de renster van SD Worx derde.

Vollering won dit seizoen ook al de Brabantse Pijl en de Itzulia Tour. In Durango viel ze uit na een val, maar de Zuid-Hollandse pakte de draad van het winnen snel weer op.

Vollering: “Mijn teamgenoten hadden het perfecte voorbereidende werk gedaan. Dus was ik aan zet. Doordat ik gisteren een pak tijd verloor, wist ik dat ik een groot gat moest creëren wilde ik nog de eindwinst pakken. Helaas lukte het me niet om meer dan 34 seconden te nemen. Dit was één van de moeilijkste gevechten van mijn carrière. Ik voelde me immers niet top na mijn valpartij in Durango-Durango.”

Vollering benadrukte dat de slotbeklimming erg lastig is. "Het was belangrijk om het goede tempo te vinden dat ik tot het einde kon volhouden", zei de Nederlandse. "Bepaalde stukken zijn erg steil en de wind stond nog eens op kop. Ik ben dan ook blij dat ik de etappe kon pakken. Jammer genoeg lukte het algemeen klassement niet meer. Ik kom zeker terug met het doel om de Vuelta a Burgos te winnen.”

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl