Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Daan van Sintmaartensdijk wint Houtse Linies

Zondag 22 mei 2022

Elite men - Daan van Sintmaartensdijk heeft de 34e editie van de Omloop van de Houtse Linies voor elite/beloften op zijn naam geschreven. De coureur uit de formatie van VolkerWessels won in Den Hout de massasprint door achtereenvolgens ploeggenoot Timo de Jong en Jos Koop (TWC de Kempen) achter zich te laten.

‘’Het was windstil, dus hadden we met elkaar afgesproken om met alle vluchten mee te zitten, alert te koersen. Dat hebben we de hele koers goed gedaan. Er waren soms wel ontsnappingen van een minuutje, maar daar zaten we goed bij. We hebben voor de finale met elkaar afgesproken, als alles bij elkaar zou blijven, de kaart van Daan zouden trekken. We hebben in de laatste twee omlopen het tempo dan ook hooggehouden. De ploeg heeft met elkaar uitstekend werk geleverd en Daan aan de overwinning geholpen’’, loofde ploegleider Marco Riemen de teamspirit. Waar Roel van Sintmaartensdijk al enkele overwinningen op zak heeft, daar wachtte de oudere broer Daan van Sintmaartensdijk na de fraaie derde plaatsen in de Ton Dolmans Trofee en de Omloop der Kempen (23) nog op zijn eerste seizoenzege, maar hij schoot in de 144 kilometer lange kasseienrit dan toch raak.

‘’Dit is een mooie overwinning, het ging ook goed’’, stelde de coureur uit het Zuid-Hollandse Zuidland. ‘’Het was een bochtig rondje. Er stond helaas te weinig wind om het echt uit elkaar te trekken. We hebben de koers met al dat geslinger eigenlijk wel onder controle gehad en vervolgens in de laatste twee rondes het initiatief genomen en alles op een sprint te zetten. De anderen mannen hebben superwerk geleverd. We kwamen met Bart Lemmen als eerste goed door de laatste bocht, Jos Koop en nog iemand kwamen onder mij door, waarna ik als vierde na de bocht twee ‘trappen’ liet lopen om een gaatje te creëren en vervolgens in de slipstream zo snel mogelijk naar de lijn te rijden’’, aldus analyseerde Daan van Sintmaartensdijk zijn race. (Dan Rolandus)

Uitslag 34e Omloop van de Houtse Linies voor elite/beloften: 1. Daan van Sintmaartensdijk (VolkerWessels, Zuidland), 2, Timo de Jong (VolkerWessels), 3. Jos Koop (TWC de Kempen), 4. Bjorn Bakker (John Deere), 5. Lars Hohmann (Metec-Solarwatt p/b Mantel), 6. Roy Hoogendoorn (Willebrord Wil Vooruit), 7. Sven Thurau (Team Sportforum, Duitsland), 8. Jado Bleijenberg (DCR Cycling Team), 9. Serginho Wilshaus (GRC Jan van Arckel), 10. James Potter (Dutch Foodvalley). 

Foto: Harm Rijswijk 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl