Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Leemreize en Bouwman imponeren in Giro

Woensdag 25 mei 2022

Elite men - De Achterhoekers van Team Jumbo-Visma geven de ronde kleur voor hun team. Koen Bouwman trok de blauwe bergtrui stevig om de schouders, Gijs Leemreize deed tot het laatst mee om de ritzege.

Vijf Nederlanders meldden zich vandaag in de vlucht. Bouwman pakte op de eerste beklimmingen alle punten en wist  zo de bergtrui stevig om de schouders te krijgen. Zijn ploeggenoten Sam Oomen en Gijs Leemreize waren mee, net als Thymen Arensman en Mathieu van der Poel.

De laatste reed weg op de slotklim, maar werd voorbij gereden door Leemreize. De Colombiaan Buitrago achterhaalde de Achterhoeker echter en snelde naar de winst in Lavarone. Leemreize - eerder al derde - werd tweede in deze rit.

''Ik dacht even dat ik zou kunnen winnen'' erkende Leemreize. ''Maar Buitrago was sterker. Ik bleef maximaal geven in de hoop dat hij ook vermoeid zou zijn als hij bij me kwam en dat we samen over de top zouden kunnen gaan. Maar toen hij me passeerde, kon ik echt niet mee, het lactaat spoot uit mijn oren. Het was net even vijfhonderd meter te vroeg dat hij bij me kwam.. Ik was er heel dichtbij. Natuurlijk mag ik trots zijn, maar ik hoopte even op meer.''

Ook Bouwman toonde zich content. ' Het was een geweldige dag voor mij en voor het team. Gijs streed lang mee om de overwinning en zelf pakte ik heel veel punten voor de blauwe trui. Het ziet er heel goed uit nu, maar het is nog lang niet binnen. Er zijn nog heel veel punten te verdienen en als het kan, wil ik de komende dagen meezitten om het zekere voor het onzekere te nemen."

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl