Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bouwman naar tweede zege en bergtrui

Vrijdag 27 mei 2022

Elite men - Koen Bouwman ligt op koers om als eerste Nederlander het bergklassement in de Giro d'Italia te winnen. De Gelderse renner van Jumbo-Visma kan niet meer achterhaald worden. Hij won ook zijn tweede rit in deze Giro.

Als Bouwman zondag de Giro tot een goed einde brengt, is het bergklassement in de ronde definitief voor hem.

Vandaag zat Bouwman opnieuw mee in de vlucht van de dag en won alle bergsprints voor de finish. In de sprint van een kopgroep van vijf sloeg hij genadeloos toe. Mauro Schmid was niet te spreken over de manier waarop Bouwman de laatste bocht instuurde, maar de jury liet Bouwman de zege behouden.

"Dit is een droom die uitkomt. Eén rit winnen was al bijzonder, maar dat ik er nu twee heb gewonnen, is superspeciaal. Ik heb er geen woorden voor", jubelt Bouwman na afloop. "Voorafgaand aan de Giro had ik dit nooit kunnen denken. Ik kwam hier als knecht en nu ga ik naar huis met twee etappezeges en de blauwe trui. Echt bizar!"

Volgens Bouwman was het veiligstellen van de blauwe trui het hoofddoel voor vandaag. "Met één rit op zak zou de blauwe trui voor mij de kers op de taart zijn. Ik had vanochtend nooit gedacht dat ik hier een dubbelslag zou slaan, al voelde ik me wel heel goed. Mede dankzij Edo kwam ik in de kopgroep terecht en door zijn harde kopbeurten hadden we een grote voorsprong op het peloton. Deze overwinning is ook van hem."

In de laatste kilometers probeerde met name de Hongaar Attila Valter een sprint te voorkomen, maar daar ging Bouwman niet in mee. "Ik reageerde overal op en rekende op mijn sprint. Omdat ik al een keer gewonnen had, durfde ik wel een beetje te gokken. Ik wist dat er vlak voor de finish nog een bocht naar links was en dat ik die als eerste moest aansnijden. Dat deed ik en gelukkig was het genoeg."

Foto: © Sportfoto 

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl