Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hindley wint Giro waarin oranje imponeerde

Zondag 29 mei 2022

Elite men - Jai Hindley heeft de 105e Giro d'Italia op zijn naam gebracht. De afsluitende tijdrit ging naar Matteo Sobrero.

De Nederlanders Thymen Arensman (tweede), Mathieu van der Poel (derde) en Bauke Mollema (vierde) eindigden dicht bij de winst.

De Nederlanders bekroonden daarmee een Giro, die voor Nederland zeer succesvol was. Mathieu van der Poel imponeerde met ritwinst en enkele dagen in het roze. Koen Bouwman won twee etappes en wist als eerste Nederlander het bergklassement in de ronde te winnen.

Verder drukten Thymen Arensman en Gijs Leemreize nadrukkelijk hun neus aan het venster.

In zijn blauwe bergtrui passeerde Bouwman met een grijns van oor tot oor de streep in de Arena van Verona. Bouwman bracht zijn trui in veilige haven en is daarmee de eerste Nederlander die het bergklassement van de Ronde van Italië wint. “Deze drie weken ga ik nooit meer vergeten. Ik heb vandaag oprecht genoten van de laatste dag van deze Giro. Heel veel mensen schreeuwden vanaf de kant mijn naam. Dat is echt kippenvel. Ik denk dat het echte besef komt als ik op het podium sta met de winnaars van de andere truien. Ik durf mezelf niet te vergelijken met namen als Joop Zoetemelk, Steven Rooks en Gert-Jan Theunisse, maar feit is wel dat ik voortaan in één adem met hen genoemd zal worden. De twee ritoverwinningen waren prachtig, en het bergklassement is eveneens fantastisch. Het is bijna jammer dat deze Giro er nu op zit, al ben ik heel blij dat ik mijn familie en vrienden weer ga zien. Het waren drie fantastische weken”, sluit de apetrotse Bouwman af.

“We kijken terug op een zeer succesvolle Giro”, verklaart ploegleider Addy Engels. “We startten deze ronde met ambities voor het klassement. Al snel moesten we die laten varen. We hebben de koppen bij elkaar gestoken en met de hele ploeg nieuwe doelen gesteld. We hebben een andere tactiek gehanteerd en zijn gegaan voor de etappezeges en later ook voor het bergklassement. Koen heeft de blauwe trui en twee fantastische ritten gewonnen. Ook de prestaties van Gijs, Edoardo en alle andere jongens zijn het benoemen waard. We mogen terugkijken op schitterende successen.”

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl