Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Lucinda Brand komt met wielerfestival

Maandag 30 mei 2022

Women - Op zaterdag 30 juli zal op en rond het parcours van DRC De Mol het Lucinda Brand Wielerfestival plaatsvinden. Het festival wordt georganiseerd om geld in te zamelen voor de Edwin van der Sar Foundation, waar de Dordtse renster van Trek-Segafredo en de Baloise Trek Lions een trotse ambassadeur van is.

Op en rond het parcours van de Dordtse wielervereniging zullen tal van activiteiten voor beginnende en meer ervaren wielrenners van alle leeftijden worden georganiseerd met na afloop een groot feest. Zo zijn er toertochten, wedstrijdjes en is er een kidsplein en een crossparcours voor de jongsten. Verder worden er onder de opzwepende beats van een dj clinics gehouden onder leiding van Lucinda Brand. “Het moet vooral een gezellige dag worden voor iedereen met een leuk afsluitend feestje”, aldus de wereldkampioen veldrijden van 2021.

Brand is al jaren ambassadeur van de Edwin van der Sar Foundation, die door de voormalig doelman en zijn vrouw Annemarie tien jaar geleden werd opgericht. Ze heeft namelijk ervaring met de gevolgen van hersenletsel omdat haar beide ouders zijn getroffen door een herseninfarct. “Ik weet als geen ander hoeveel impact zoiets op je leven kan hebben en hoe moeilijk het is om weer normaal terug te keren in de maatschappij. De stichting helpt mensen in dat proces en daarom gaan we proberen om op 30 juli zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit prachtige goede doel.”

Naast de activiteiten op en naast de wielerbaan van DRC De Mol is er daarom een veiling waar op shirts van de 32-jarige renster geboden kan worden. Daarnaast is er ook een Lucinda Brand museum vol memorabilia uit haar glasrijke carrière. Verder kunnen mensen zich inschrijven voor een bij onze zuiderburen befaamde cult event: het eetfestijn, waarmee normaliter geld voor – jonge – coureurs wordt ingezameld door fans. Brand: ‘We zijn nu hard bezig om het definitieve programma af te ronden om binnenkort de gehele dagindeling bekend te kunnen maken op mijn website.”

 

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl