Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

De Jong debuteert voor Liv in Women's Tour

Woensdag 01 juni 2022

Women - De rentree van Thalita de Jong op het hoogste niveau staat voor de deur. De renster van Liv Racing Xstra debuteert in de Women's Tour.

Op de voormalig wereldkampioene veldrijden wacht een druk programma. Komende week maakt ze in de Women’s Tour in Engeland voor het eerst haar opwachting in het paarse Cuore-shirt. Medio juni staat ze aan de start van het Nederlands kampioenschap wielrennen, waarna ze naar Italië vertrekt voor de prestigieuze Giro Donne. Tevens staat ze op de shortlist voor de eerste editie van de Tour de France Femmes avec Zwift.

“Op het Nederlands kampioenschap en tussendoor een dernycriterium in België na zijn het allemaal etappewedstrijden. Ik wil er vooral eerst voor zorgen dat ik succesvol de aansluiting maak en laat zien dat ik het WorldTour-niveau aankan. Maar goed, in etappewedstrijden hoop je natuurlijk altijd dat je een keer kunt meestrijden om een ritzege. Hopelijk doet die kans zich op enig moment voor. In dat geval zal ik er alles aan doen om die te pakken.”

In 2016 vertrok de Jong bij Rabo-Liv, de voorloper van het huidige Liv Racing Xstra. In dat slotseizoen behaalde ze fantastische resultaten in met name etappewedstrijden. Ze werd dat jaar bijvoorbeeld tweede in de proloog van de Giro Rosa en won in diezelfde ronde de afsluitende etappe in Verbania na een spetterende solo. “Het zou geweldig zijn als we het succes van toen een vervolg kunnen geven. Het voelt in ieder geval goed en vertrouwd om terug op het oude nest te zijn.”

In de eerste maanden reed De Jong voor JEGG-DJR Academy.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl