Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Schip keert terug in wegploeg BEAT

Vrijdag 03 juni 2022

Elite men - Jan-Willem van Schip maakt aankomende zaterdag zijn comeback in het wegwielrennen. De voormalig wereldkampioen op de baan maakt zaterdag zijn optreden in de Heylen Vastgoed Heistse Pijl.

Van Schip komt voor het eerst in meer dan acht maanden in actie na zijn laatste optreden in het wegpeloton. Toen werd hij negentiende in de Omloop van het Houtland Middelkerke-Lichtervelde, waarna de focus ging op het baanwielrennen. Ruim twee weken later werd hij samen met Yoeri Havik Europees kampioen op de koppelkoers. 

Na een lange pauze keerde hij eind april terug op de baan bij de Nations Cup in Glasgow, waar hij het omnium en de koppelkoers reed. Twee weken later, bij de Nations Cup in Milton, won hij met Yoeri Havik opnieuw de koppelkoers en eindigde hij als derde op het afsluitende omnium. Nu maakt hij ruim drie weken later ook zijn comeback in het wegwielrennen.

Ook voor de BEAT wegploeg is de terugkomst van Van Schip fijn, vertelt ploegleider Luuc Bugter: "Het is natuurlijk mooi om Jan-Willem terug te hebben in de ploeg, maar we gaan er zonder verwachtingen in. De komende wedstrijden gaan we kijken waar Jan-Willem staat en hoe hij zich weer voelt in het peloton. We geven hem de tijd te ontdekken waar zijn grens ligt en we kijken niet te ver vooruit. Het gaat een drukke periode worden voor Jan-Willem en we hebben alle vertrouwen er in."

Foto: © Sportfoto

 

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl