Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Benelux Tour gaat niet door in 2022

Dinsdag 07 juni 2022

Elite men - De Benelux Tour, de enige meerdaagse UCI WorldTour-wedstrijd in België en Nederland, wordt verplaatst naar 2023. De wedstrijd stond oorspronkelijk gepland tussen 29 augustus en 4 september van dit jaar.

Voor de organisatie is het verplaatsen van het evenement de enige oplossing om de problemen te vermijden die ontstaan door de overvolle wielerkalender, vooral op logistiek en op mediavlak. De drukte op die internationale wielerkalender zorgt voor meerdere conflicten waarvoor, ondanks verwoede pogingen, geen andere oplossing mogelijk is dan dit uitstel.

De Nederlandse politie kan dit jaar niet instaan voor de begeleiding door de Landelijke Eenheid van de ritten in Nederland. Voor de Benelux Tour, die veiligheid hoog in het vaandel draagt, is koersen zonder de nodige politiebijstand ronduit gevaarlijk en geen optie. Ook het plannen van de aankomsturen en de daaraan gekoppelde tv-uitzendingen zorgt voor onoplosbare problemen. De uitzenduren van andere wedstrijden op dat moment zouden de organisatie dwingen om aankomsturen te voorzien die voor supporters en genodigden ter plaatse en tv-kijkers oninteressant worden en de ploegen met onmogelijke starturen of tijdstippen van verplaatsingen zouden opzadelen.

De organisatie gaat nu samen met de UCI en de twee nationale wielerbonden (Belgian Cycling en KNWU) op zoek naar een betere datum in 2023.

Foto: © Sportfoto

 

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl