Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kooij naar de winst in ZLM Tour

Woensdag 08 juni 2022

Elite men - Olav Kooij is winnaar geworden van de eerste etappe van de ZLM Tour. De renner van Jumbo-Visma bleef Jakub Mareczno en Elia Viviani voor in de straten van Kapelle.

In de korte etappe waren er veel aanvallers. Met name Thijs de Lange (Metec-TKH) en Marien Bogerd (Allinq) toonden zich verschillende keren. Uiteindelijk was een sprint niet te vermijden en maakte Kooij zijn favorietenstatus waar.

''Ik raakte in de slotfase het wiel van mijn vaste sprintaantrekker Mick van Dijke kwijt en zat in het wiel van Viviani, maar toen kwam Tim van Dijke nog voorbij en die loodste me perfect naar de laatste bocht. Ik wilde als eerste uit die laatste knik komen en dat lukte. Mooi dat ik hier kan winnen. Ik denk dat ik nog niet op mijn allerbest ben na mijn val in Hongarije en de periode daarna die ik nodig had voor mijn herstel. Maar de benen waren vandaag voldoende om te winnen en daar kwam ik voor. We bekijken het nu dag voor dag en ik focus me nu nog niet op het klassement.''

 

Wesley Mol (EvoPro) was de eerste die een aanval plaatste. Hij kreeg gezelschap van Thijs de Lange (Metec-TKH), Arne Peters (Allinq), Aaron van Poucke (Sport-Vlaanderen) en Ceriel Desal (Bingoal Pauwels). De Lange trok later opnieuw ten aanval en kreeg Marien Bogerd (Allinq) mee, die ook al eens in achtervolging op de eerste kopgroep was getrokken.

Foto's: © Sportfoto - Oscar de Waele

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl