Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drielandenomloop terug op de kalender

Vrijdag 25 oktober 2013

Elite men - De Drielandenomloop keert in 2014 terug op de kalender. De klassieker met start en finish in het Limburgse Bocholtz is sinds 1997 - toen Raymond Meijs won - niet meer verreden. Nu staat de eendaagse wedstrijd voor zondag 10 augustus 2014 op de kalender.

Het is de bedoeling de wedstrijd op termijn ook naar de internationale kalender te brengen. Raymond Meijs tweevoudig winnaar van de omloop is de koersdirecteur.

Vanaf 1981

De Drielandenomloop is een wedstrijd waarvan het parcours door Nederland, Duitsland en België voert. De eerste Drielandenomloop werd in 1981 georganiseerd vanuit Kerkrade. Vanaf 1984 deed de omloop het Zuid-Limburgse Bocholtz aan. De laatste Drielandenomloop werd in 1997 georganiseerd. De wedstrijd staat als zeer zwaar en uitdagend bekend. Alleen de allerbeste teams en renners in de categorie Elite/beloften kunnen een gooi doen naar de overwinning. De imposante erelijst met namen als Bjarne Riis, Michael Boogerd, Aart Vierhouten, Danny Nelissen en Raymond Meijs zegt genoeg.

Mijnstreek

De 18e editie van de Drielandenomloop wordt op zondag 10 augustus 2014 verreden met start en finish in Bocholtz. Het 190 kilometer lange parcours brengt eerst een ode aan de Oostelijke Mijnstreek waarna vervolgens via Duitsland en België het Nederlands Limburgse Heuvelland in wordt gereden. Na de beklimming van de bekendste Limburgse heuvels keert het peloton terug naar de gemeente Simpelveld waar nog drie lokale ronden worden afgewerkt alvorens de winnaar de meet in Bocholtz passeert. Koersdirecteur Raymond Meijs is met zijn team verantwoordelijk voor een zwaar en uitdagend parcours dat eer doet aan de rijke geschiedenis van deze koers. Volgens de koersdirecteur wordt dit één van de zwaarste wielerwedstrijd van Nederland. “Vooral de vele beklimmingen maken deze koers zwaar. Dit wordt een wedstrijd waar de Nederlandse wielertop zich met elkaar kan meten”, aldus Meijs.

Structureel 

Tim Weijers is voorzitter van de Stichting, die verder bestaat uit een bestuur en diverse werkgroepen. Onder leiding van de voormalig wethouder van de gemeente Kerkrade zal de Stichting er alles aan doen om deze wedstrijd goed en veilig te laten verlopen en structureel terug te krijgen op de nationale wieleragenda. Het bestuur bestaat verder uit penningmeester Rob Ritzen en de initiatiefnemers George Deswijzen (secretaris) en Jo Dorscheidt (vice voorzitter). “Het is voor ons een geweldige uitdaging om deze unieke wielerklassieker, die ontstaan is in Kerkrade en van 1984 voortgezet in Bocholtz, nieuw leven in te blazen”, aldus Tim Weijers.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl