Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma mikt op dagsucces in Zwitserland

Zaterdag 11 juni 2022

Elite men - Ploegleider Marc Reef van Jumbo-Visma vertelt dat er door Jumbo-Visma in de Ronde van Zwitserland vooral op dagsucces gemikt wordt.

“Het is een lastige ronde met veel zware ritten. Gelukkig staan we met een sterke ploeg aan de start, al focussen we niet op het klassement. We gaan vooral voor dagsucces. Daar hebben we ook de ploeg voor. Dat kan op verschillende manieren: uit de ontsnapping of met een klein groepje naar de finish. Er zijn meerdere opties en we zullen per rit bekijken bij wie die het beste passen.”

De Ronde van Zwitserland bestaat uit acht etappes. In de eerste rit staat de renners een heuvelachtig parcours in lussen rond Küsnacht te wachten. Ook de volgende etappes blijven heuvelachtig, waarna vanaf rit zes de bergen opgezocht worden. In die etappe moet de Nufenenpas beklommen worden, waarvan de top op 2478 meter hoogte ligt. Ook in de voorlaatste etappe, die naar Liechtenstein leidt, krijgt het peloton bergen voorgeschoteld. De laatste etappe is een individuele tijdrit van 25,6 kilometer in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein.

De ploeg start met een Nederlands getinte formatie. Robert Gesink, Nederlands kampioen Timo Roosen, Pascal Eenkhoorn, Mike Teunissen en Sam Oomen krijgen gezelschap van Rohan Dennis en Sepp Kuss. De wedstrijd start de 12e juni.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl