Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma stapt uit Ronde van Zwitserland

Donderdag 16 juni 2022

Elite men - Team Jumbo-Visma verschijnt vandaag niet aan de start van de vijfde etappe van de Tour de Suisse. Reden is dat ondanks alle voorzorgsmaatregelen corona opnieuw in de ploeg is geslopen.

In het belang van de gezondheid van de renners en staf en ter bescherming van het peloton en de wedstrijd achten het medische en het sportieve management van de Nederlandse formatie terugtrekken uit de Zwitserse rittenkoers het verstandigste besluit. Het besluit is genomen in overleg met de directie van de Tour de Suise.

Wie slachtoffer is geworden van een covid-besmetting meldt Team Jumbo-Visma niet. Vooralsnog heeft de situatie geen gevolgen voor de Tour de France-shortlist, al moeten daarbij de ontwikkelingen van de komende dagen uiteraard worden afgewacht.

De ploeg rijdt in Zwitserland met Nederlands kampioen Timo Roosen, Robert Gesink, Pascal Eenkhoorn, Mike Teunissen en Sam Oomen. Sepp Kuss en Rohan Dennis maakten de selectie compleet.

Bij Team DSM heeft men ook drie ziektegevallen. Onder andere Cees Bol stapt daardoor uit de wedstrijd. De rest van het team rijdt wel verder. Eerst haakte Thymen Arensman al af omdat hij last had van de hitte.

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl