Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Balsamo houdt Vos van 31e Giro-ritzege

Vrijdag 01 juli 2022

Women - De tweede rit van de Giro Donne heeft een zege opgeleverd voor wereldkampioene Elisa Balsamo. De Italiaanse hield Marianne Vos nipt van de 31e ritzege in Tortoli. 

Matilde Vitillo (Be Pink en  Christina Tonetti (Fassa Bartolo) kozen al vroeg de aanval en kregen gezelschap van Inga Cesuliene (Aromitalia Basso), Beatrice Rossato (Isolmat), Marta Jaskulska (Liv) en Francesca Pisciali (Mendelspeck). De zes wisten ruim drie minuten bij elkaar te fietsen, maar vanuit het peloton werd de versnelling op tijd ingezet. In de laatste tien kilometer werd de aansluiting gemaakt.

De sprint werd vroeg aangegaan door Marianne Vos, die op die manier haar explosiviteit het best aan kan wenden, maar Balsamo passeerde haar vlak voor de streep. Charlotte Kool legde beslag op de derde plaats.

Balsamo won haar eerste rit in de Giro Donne. Ze is ook de nieuwe leider in de ronde. Marianne Vos is op de vijfde stek de beste Nederlandse dankzij de behaalde boniseconden.

"Ik heb zelden zo’n mooie en rustige voorbereiding op de sprint gehad", stelt Vos na afloop van de etappe. "We hadden het plan om een goede lead-out te doen en met z’n allen vooraan te zitten richting de laatste kilometer. Dat lukte perfect. Ik zette de sprint vroeg aan en uiteindelijk kwam alleen Balsamo er nog overheen. Dat was jammer, maar we hebben gedaan wat we konden."

Volgens Vos, die nu vierde staat in het algemeen klassement, biedt de ‘nipte tweede plek’ perspectief voor de komende dagen. "Natuurlijk had ik het graag afgemaakt vandaag, maar je weet ook dat het in een massasprint meerdere kanten op kan gaan. We waren heel dichtbij en er komen ongetwijfeld nieuwe kansen. Het klassement is op dit moment absoluut geen doel."

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl