Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Simac Ladies Tour biedt wereldtop volop uitdaging

Dinsdag 05 juli 2022

Women - De Simac Ladies Tour heeft het etappeschema 2022 klaar. In een gevarieerd etappeschema worden Lelystad, Ede, Gennep, Landgraaf, Sittard-Geleen en uiteindelijk Arnhem aangedaan.

Ten opzichte van het afgelopen jaar heeft de organisatie de accenten iets verlegd. Zo is er dit jaar één tijdrit, die voert over geaccidenteerd terrein. Rond Landgraaf is een echte Limburg-etappe toegevoegd. In deze etappe wordt onder meer drie keer de Cauberg aangedaan. De finale wordt in het gebied van de Posbank verreden.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is ervan overtuigd dat de komende editie een sterk bezet podium krijgt. ‘’In de eerste drie relatief vlakke etappes rond Lelystad, Ede en Gennep krijgen zowel de sprinters als de aanvallers kansen, maar is het voor de klassementsrensters ook zaak om zich niet te laten verrassen bij eventuele waaiervorming. In de laatste drie ritten wordt er klimvermogen gevraagd. Zowel de etappe in Zuid-Limburg als over de etappe over de Posbank zijn bijzonder selectief. We hebben dit jaar één tijdrit, die wel degelijk impact op het klassement zal hebben. Al met al wordt het een rittenkoers waar we verschillende typen rensters kansen bieden zich te onderscheiden. In één van de zwaarste edities van de afgelopen jaren verwachten we een winnares die niet op de erelijst van deze enige etappekoers in de Women’s WorldTour in de Benelux zal misstaan.’’

30/08: rit 1: Lelystad-Lelystad:  141 km

Met de etappe in Lelystad keert er een potentiële waaieretappe terug in het etappeschema. Nederland is natuurlijk bekend om de wind en de spectaculaire etappes en de beelden daarvan die het oplevert. Er wordt op de openingsdag een etappe verreden van 141,2 kilometer. Om 12.20 klinkt het startschot op het Stadhuisplein in het centrum van Lelystad. Er wordt geneutraliseerd door het centrum gereden en na een aanloop van 20 kilometer krijgen de deelneemsters twee omlopen van 62 kilometer voorgeschoteld. Het parcours gaat door de kenmerkende polder van Flevoland en voert langs natuurgebied de Oostvaardersplassen. Rond 15.40 wordt de finish verwacht op de Museumweg bij Bataviastad.

31/08: rit 2: Ede-Ede: 117 km

Na een succesvolle proloog in 2021 keert Ede terug in het etappeschema. Dit keer met een etappe over maar liefst 117,8 kilometer. Na de presentatie van de teams op de Markt in Ede wordt om 13.00 uur op de Markt het startschot gelost. Er worden drie omlopen van net geen veertig kilometer gereden. In deze omloop worden Ede, Wekerom, Harskamp en Essen aangedaan. Rond 15.50 is de finish op de Raadhuisstraat in Ede. 

01/09: rit 3: Gennep-Gennep: 139 km

Gennep is een trouwe etappeplaats in de Simac Ladies Tour. De organisatie kan er rekenen op een enthousiast publiek en een sterke lokale organisatie. Dit jaar is er gekozen voor een etappe over 139,1 kilometer. Het startschot klinkt om 12.15 op de Markt in Gennep. Er worden twee omlopen van 62 kilometer gereden. Via Heijen, Bergen, Nieuw Bergen, Ottersum, Milsbeek, Middelaar en Mook gaat het naar de Holleweg in Groesbeek. Na twee ronden wordt er nog een plaatselijke omloop van 16 kilometer rond Gennep gereden. De finish is rond 15.45 op de Niersbrug in Gennep en aansluitend vinden de huldigingen plaats op de Markt.

02/09: rit : Landgraaf-Landgraaf: 137 km

Met de etappe in Landgraaf gaat er een langgekoesterde wens van de organisatie van de Simac Ladies Tour in vervulling. Deze etappe kan met veel beklimmingen in Zuid-Limburg als een echte koninginnenetappe geafficheerd worden. De start vindt om 12.00 uur plaats voor het gemeentehuis in Landgraaf. Na de start wordt er koers gezet naar Ubachsberg. Er worden hier drie omlopen van 41 km gereden met telkens zes beklimmingen waaronder de welbekende Cauberg. Na achttien beklimmingen voert de route terug naar Landgraaf waar omstreeks 15.20 de finish is gepland op Megaland. 

03/09: rit 5: Individuele tijdrit Sittard-Geleen: 17 km 

Dit jaar vindt de individuele tijdrit plaats in Sittard-Geleen, ook al zo’n vaste waarde in de Simac Ladies Tour. De rensters krijgen een glooiend parcours van 17,8 km voorgeschoteld met daarin twee venijnige klimmetjes. De route gaat voor een groot gedeelte door de gemeente Beekdaelen, een echte fietsgemeente. De start is net even buiten Munstergeleen en de finish is gepland op Watersley, bij velen bekend vanwege de gerenommeerde topsportfaciliteiten. De tijdrit is selectiever dan in de voorgaande jaren, doordat de tijdrit na de pittige etappe in Zuid-Limburg is, is de organisatie nieuwsgierig naar wat dit gaat betekenen voor het algemeen klassement

04/09: rit 6: Arnhem-Arnhem  150 km

Het venijn van de Simac Ladies Tour zit duidelijk in de staart. Daar hoort zeker ook de slotrit bij, die wordt verreden in en om Arnhem. De start vindt plaats om 10.00 uur op de Zijpendaalseweg aan de rand van het Sonsbeekpark. Er wordt koers gezet naar de Posbank waar zeven omlopen worden gereden. De klassementsrensters kunnen op de finaledag nog een laatste keer de strijd met elkaar aangaan. Als slot worden er vijf glooiende omlopen in Arnhem gereden. De finish is gepland omstreeks 13.50 op de Zijpendaalseweg. Aansluitend vinden de huldigingen van de Simac Ladies Tour 2022 plaats in het Sonsbeekpark.

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl