Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Australisch kampioene kiest voor Parkhotel Valkenburg

Woensdag 06 juli 2022

Women - Nicole Frain maakt per direct de overstap naar Team Parkhotel Valkenburg. Het 29-jarige talent uit Australië komt over van het continentale Roxsolt Liv Sram.

Bij het Nederlandse Parkhotel Valkenburg kan Nicole deze maand al debuteren in de terugkeer van de Tour de France voor vrouwen. “Zo’n start is supergaaf! Ik had gehoopt, maar nooit verwacht geselecteerd te worden. Het was een grote verrassing toen ik dit te horen kreeg van Raymond Rol.”

In januari wist Nicole zich op het heuvelachtige Buninyong circuit te kronen tot Australisch kampioene op de weg, nadat ze in de slotfase solo wegreed uit een kopgroep. Een bijzondere prestatie gezien Nicole pas aan haar vierde wedstrijdseizoen bezig is. “Qua leeftijd ben ik één van de oudere rensters, maar qua fietsjaren niet. Ik kan hier nog heel veel leren van mijn teamgenoten.”

Haar keuze voor Parkhotel Valkenburg past dan ook perfect binnen de teamfilosofie van talenten opleiden. Dit seizoen toonde de allroundster sterke uitslagen in meerdere rittenkoersen, zoals de Thüringen Ladies Tour afgelopen mei. Een renster die goed uit de voeten kan op glooiend terrein en korte klimmen. Het Australisch talent is dus een welkome versterking dit seizoen en volgend jaar.   

Ze tekent tot en met 2023 wat haar de kans geeft zich volledig op het wielrennen te storten. “Ik ben heel blij met dit contract. Het geeft mij de rust om fouten te maken en ervan te leren, dan dat ik in een snelkookpan van stress beland. Nu heb ik de tijd om te gaan settelen in Europa, zonder de constante druk van presteren en resultaten behalen.”

Foto: © Sportfoto

 Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl