Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Hofland zet zegereeks Belkin in Tour Hainan voort

Zondag 27 oktober 2013

Elite men - Ook de achtste en voorlaatste etappe van de Tour of Hainan heeft een ritzege voor Team Belkin opgeleverd. Dit keer was het Moreno Hofland, die zijn derde ritzege in deze Aziatische rittenkoers in de wacht sleepte. De overige vijf ritten werden gewonnen door Theo Bos.

Lars Boom werd in deze rit derde. Moreno Hofland verstevigde zijn leiderspositie. Er wacht de renners nog één etappe in deze ronde. “Het scenario was vergelijkbaar met alle voorgaande ritten”, aldus Hofland. “Er werd aangevallen en gecontroleerd en dat ging zo door tot we vlak voor de finale drie klimmetjes over moesten. Daar wisten we met vijf renners in de eerste groep te blijven. Uiteindelijk besloten we voor de sprint te gaan. De jongens hebben me met een treintje goed afgezet. Lars Boom maakte nog een belangrijke move aangezien we anders ingesloten hadden gezeten.”  

Tour of Belkin

Met een overwinning in de slotrit hopen de renners van ploegleider Michiel Elijzen de Tour of Hainan definitief om te dopen tot de Tour of Belkin.  “Dat zou heel mooi zijn”, stelt Hofland. “We hebben er de hele week hard voor gewerkt. Het profiel van de rit van morgen is bijna helemaal vlak dus ik verwacht een massasprint. Nu we acht van de acht etappes gewonnen hebben, willen we het afmaken ook. Bovendien kan ik als eerstejaars prof het klassement winnen. Dat is natuurlijk ook heel speciaal.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl