Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Vittoria Slag om Norg gaat niet door

Maandag 11 juli 2022

Elite men - Politie Noord-Nederland heeft de organisatie van de Vittoria Slag om Norg laten weten dat er geen politiemensen beschikbaar zijn op zaterdag 16 juli, vanwege de boerenprotesten in het gehele land.

Er zijn in totaal twaalf politieagenten nodig van de landelijke eenheid om de renners in deze koers veilig te begeleiden en die zijn op dit moment niet beschikbaar.

Na twee jaar afwezigheid zou de internationale profwielerkoers Vittoria Slag om Norg over 175 kilometer komende zaterdag weer verreden worden.

Organisator Enforce Sport Events is enorm teleurgesteld; “Dat na twee jaar afwezigheid door corona het evenement nu alsnog niet door kan gaan is ongelofelijk zuur. De vergunning is namelijk half april al verleend door de gemeente Noordenveld. Dan verwacht je niet dat amper een week voor het event alsnog de stekker eruit wordt getrokken”, aldus Elske Dijkstra van Enforce Sport Events. Johan Wekema vult aan: “Sinds 2018 heeft het evenement van de UCI, de Internationale Wielerunie, de 1.1 status gekregen. Dit kan consequenties hebben voor de status voor volgend jaar, maar ook voor andere eventorganisatoren die afhankelijk zijn van de inzet van politie.” 

Ook de gemeente Noordenveld is overrompeld door het bericht. Wethouder Alex Wekema: “Ik vind het erg jammer voor zowel de organisatie als de deelnemende partijen. De organisatie heeft hier zoveel tijd en energie ingestoken en dat het nu voor het derde jaar op rij niet door kan gaan is zeer teleurstellend.” 

Foto: © Sportfoto

 

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl